Oyun Haberleri

GTA 6, PlayStation 5 çıkmadan piyasada olabilir

Şüphesiz son dönemlerde video oyun dünyasının en çok satan serileri arasında olan Grand Theft Auto, beşinci oyunu ile birlikte rekorlara doyamadı. Grand Theft Auto 5‘i aktif olarak oynayan hala yüz binlerce oyuncu bulunmakta. Grand Theft Auto Online dünyasında saatlerini geçiren oyuncular, oyunun sunduklarından halen sıkılmadılar. Hali hazırda Red Dead Redemption 2‘nin üzerinde çalışan Rockstar Games, bir yandan da Grand Theft Auto 6‘nın projesine yavaştan başladılar. Sızıntı haberler ile oyunun geçeceği dünya ve nasıl bir yapıda olacağını öğrendiğimiz GTA 6 hakkında ortaya yeni bir teori daha atıldı.

GTA 6’nın çıkış aralığını tahmin edebiliriz

Hatırlayacağımız üzere GTA 517 Eylül 2013 tarihinde PlayStation 3 ve Xbox 360 platformlarına çıkmıştı. Arada geçen 2 aydan sonra ise PlayStation 4 piyasaya sürülmüştü. Rockstar Games oldukça akıllı bir ticari taktik yaparak oyunu eski ve yeni nesil platforma sahip oyunculara satmayı başarmıştı. Hatta bununla da yetinmeyen firma oyunu PC’ye de çıkartarak, aynı oyuncuya 3 kere GTA 5 satın aldırabilmişti.

Tahminlerimize göre Rockstar Games, aynı taktiği içerisinde bulunduğumuz nesilde de uygulayabilir. Yani oyunu PlayStation 5 çıkmadan kısa bir süre önce PlayStation 4’e çıkarıp, sonradan PlayStation 5‘e de çıkarabilir. Böylelikle geliştirici ekip GTA 5’te olduğu gibi oyunculara iki kere, belki de PC’ye de çıkarak üç kere oyunu satın aldıracaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu