Oyun Haberleri

GTA IV’e 2. yama




Bazı hataları gideren, fakat tüm problemleri çözememiş ve hatta yenilerini getirmiş ilk yamanın çıkışından tam altı hafta sonra Rockstar GTA IV’ün PC versiyonunun ikinci yamasını yayımladı.



Alışılageldiği üzre yamanın downloadı oyunu başlatırken Windows Live üzerinden yapılıyor, ama manüel olarak Rockstar Games’in web sitesinden de ulaşılabiliyor. Yama, ilk sürümü gibi yaklaşık 32 MB büyüklüğünde ve muhtelif çökme sebepleri ve sorunlarını temizliyor. Buna ilaveten menüde, hâlen mevcut bulunan Video Ram limitine uyarlamayı iyileştirecek yeni grafik seçenekleri de geliyor. Böylelikle su ve gölge kalitesiyle yansıma çözünürlüğü doğrudan menüde ayarlanabiliyor. Önceden bu seçenekler sadece komut satırı üzerinden halledilebiliyordu. Ayrıca Nvidia 7000 serisinin yansımaları tamir edilip render ve Vsync optimize edildi.



Birinci yamayla getirilen DirectInput uyumlu kontrolör desteği tekrar kısıtlanıyor. Bu seçenek artık sadece komut satırından “usedirectinput” ile aktif edilebiliyor. Resmi olarak sadece dört gamepad destekleniyor. Bu tedbirler sayesinde bu kontrolör tiplerinin sorunlarının bertaraf edildiği ise pek inanılır değil.



Diğer taraftan çok sayıda Logitech direksiyonu desteklenirken bunların evvela üreticinin yazılımıyla oyunda kullanılabileceğine dair desteklenmesi gerekiyor. Xbox 360 kablosuz kontrolörüyle giriş, kablolu varyantının aksine burda stickler analog kullanılamadığı için tamir edilmiş.



Bundan başka ilk yamayla gelen ses sorunları da giderilmiş. Yine bazı çökme problemleri kaldırılırken çokluoyuncuda artık kullanıcılar sebepsiz yere sunucudan şutlanamıyorlar.



Her şey göz önüne alındığında bu yama da bekleneni sağlayamıyor. Gerçi bazı kullanıcıların işine yarayacağı farzedilebilir, fakat PC sürümünün bu tempoyla çıkışından evvel umulan duruma ulaşıp ulaşamayacağı iyi bir tartışma konusu.


KAYNAK computerbase.de

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu