Oyun Haberleri

GTA’nın ve Red Dead’in yapımcıları Fortnite’ı kıskanıyor

Battle Royale türünün lideri olan Fortnite, sağladığı başarı sayesinde rakiplerini kıskandırmaya devam ediyor. Ancak oyun bu sefer rakibi olarak göremediği bir firmayı kıskandırmayı başardı. Rockstar Games‘in oyuncularını dağıtan dünya devi oyun firması Take – Two, Fortnite hakkında bazı açıklamalar yaptı. Take – Two’nun CEO’su olan Strauss Zelnick, “Bu sektörde başkalarının adımlarını takip ederek lider olamazsınız. Ancak 2K Games‘in ve Rockstar Games’in, Fortnite’ın yanında PUBG’yi örnek alacağını beklemezdim.” açıklamasını yapan Zelnick, görünüşe göre Battle Royale türünün hitap ettiği büyük oyuncu kitlesinden etkilenmiş durumda.

Take – Two, Fortnite’ın başarısından etkilenmiş

İşlerinin inovasyon olduğunu ve bu sayede bu kadar büyüyebildiklerini belirten tecrübeli iş adamının bu sözleri muhtemelen Red Dead Redemption 2‘nin Battle Royale moduna dayanıyor. Fortnite tarzındaki oyunların ilerleyen dönemlerde daha da başarılı olacağını düşünen Zelnick, bakalım bu konuda haklı çıkacak mı?

Fakat sona geldiğimizde geçtiğimiz yıllarda MOBA türünün etkilediği video oyun sektörü, bu sefer Battle Royale türünden daha fazla etkilenmiş durumda. Bu tarz başarıların ardından, ilerleyen dönemlerde çıkacak olan video oyunlarda eğreti turan rekabetçi modlar ile karşılaşabiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu