Oyun Haberleri

GTX 1080’in ilk custom soğutmalı testi ortaya çıktı

Nvidia GTX 1080’nin piyasaya sürülmesiyle birlikte pek çok dedikodu çıktı. Biten ambargo süresiyle birlikte kartı inceleyen kişler ve yorumda bulunan okuyucular tarafından olumsuz yorumlar aldı. Bunun nedeni ise Nvidia tarafından paylaşılan haberlerde kıyaslanan her kartın referans model olup en güçsüz halleriyle kıyaslanması oldu.

Nvidia’nın övmekle bitiremeyip 16nm ile geliştirdiği 1080 Founders Edition kendisinden daha sonra çıkacak olan custom modellere göre daha yüksek overclock ve daha iyi soğutma vaat etmişti. Hatta öyleki 2100Mhz’ye overclocklanıp sadece 67 dereceye çıktığı açıklanmıştı. Bu açıklamalara rağmen yapılan incelemelerde kartın overclocksuz 70 derecelerde gezdiğini ve çoğu incelemede 2100Mhz’ye çıkaramadıklarını gözlemledik. Her zaman olduğu gibi firmalardan yapılan açıklamalar gerçekleşmedi, umduğumuz taş baş yarmadı ve GTX 1080 Founders Edition, custom 980 Ti’lara sadece %10 fark atabildi.  

Tüm bu olanlardan sonra Alman bir inceleme sitesinin yaptığı teste bakıyoruz. Founders Edition 1080’nin soğutucusu yerine üçünci parti ekran kartı soğutucusu olan Arctic Accelero Xtreme IV’ü takmışlar. Bu sayede 2100Mhz’leri gören kart FPS açısından biraz dengesizleşmiş yada incelemeyi yapan arkadaş tam stabil halini yakalayamamış. GTX 1080’in çekirdek hızını 2100Mhz’ye getirebilmek için kullandığı üçüncü parti soğutucunun fan hızını en yüksek seviyeye getirmiş. Bu sayede Kartın sıcaklığı 50 derce de kalmış. Tabi ki de bu seviyedeki fan hızının ne kadar ses yaptığını bilemiyorum fakat kulaklık olmadan oyun oynamak mümkün değildir diye düşünüyorum. İleriki günlerde açığa çıkacak olan custom kartlar için bu değerler ne kadar geçerlidir bilemeyiz fakat az da olsa ipucu verebiliyor.

Aşağıdan videoyu izleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu