Sinema/TV - Haberler

Harry Potter’ın Hagrid’i hayatını kaybetti

Hogwarts bekçisi Hagrid olarak tanınan İskoç doğumlu yıldız Robbie Coltrane hayata gözlerini yumdu. Coltrane’in Harry Potter filmlerindeki rolü, onu serinin en çok tanınanı ünlülerinden biri yaptı. Menajeri Belinda Wright tarafından yapılan açıklamada, “oyuncunun muhtemelen en iyi Hagrid olarak hatırlanacağını ve bunun 20 yılı aşkın bir süredir her hafta hayranları tarafından gönderilen mektuplardan gördüğünü” söyledi.

Harry Potter’da Hagrid’i oynayan Robbie Coltrane hayatını kaybetti

Cracker’daki rolüyle üç yıl üst üste Bafta ödülünde en iyi erkek oyuncu ödülünü kazanan Coltrane, 2006 Yeni Yıl onur listesinde bir OBE (Britanya İmparatorluk Nişanı ile ödüllendirilmek) yapıldı.

Harry Potter Hagrid - Robbie Coltrane

Menajeri ölümüyle ilgili ayrıntı vermedi – ancak Coltrane’in ailesinin Larbert’teki Forth Valley Kraliyet Hastanesi’ndeki ekibe bakımları için teşekkür ettiğini söyledi.

Ünlülerden taziyeler yağdı

Harry Potter yazarı JK Rowling, Coltrane ile bir görüntüyü tweetleyerek, oyuncu için övgüler yağdırdı: “Bir daha asla Robbie gibi uzaktan yakından kimseyi tanımayacağım. İnanılmaz bir yetenekti, eksiksiz biriydi…”.

Harry Potter rolünü oynayan Daniel Radcliffe ise şunları söyledi: “Robbie, tanıştığım en komik insanlardan biriydi ve sette çocuklar olarak bizi sürekli güldürürdü. Özellikle, Hagrid’in kulübesinde saatlerce sağanak yağmurdan saklandığımızda, morali yüksek tutmak için hikayeler anlattığı ve şakalar yaptığı Azkaban Tutsağı’nda çok hoş anılarım var.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu