Oyun Haberleri

HBO, Türkiye pazarına girmeye hazırlanıyor!

Özellikle yayınladığı Game of Thrones dizisi ile dünyanın en çok izlenen kanalları arasında bulunan HBO kanalı, söylentilere göre çok büyük bir yatırımla ülkemize gelmek için gün sayıyor. Bildiğiniz gibi ilk önce dijital film ve dizi platformu Netflix ülkemize giriş yapmış ve hemen ardından ise BluTV ve PuhuTV dijital platformlar kurulmuştu. Artık ülkemizde de internete taşınan diziler, birçok şirketi de harekete geçirmişti. İnternet üzerinden yayınlanan diziler şu ana kadar oldukça güzel bir başarı grafiği yakaladı ki artık ünlü yönetmen Onur Ünlü de Görünen Adam ismi bir internet dizisi çekmeye başladı. Hâl böyle olunca tabii ki herkes şimdiden pastadan büyük dilimi alabilmek adına yarışa girdi. Bu yarışa girenlerden birisi de HBO kanalı.

Servis edilen bir habere göre kanal, HBO Go adında dijital bir yayıncılık ile beraber ülkemiz pazarına girecek. Ancak bir diğer söylentiler ise HBO, Doğuş Yayın Grubu ile beraber partnerlik imzalayarak normal ayrı bir televizyon kanalı olarak hizmet verecek. Fakat şöyle bir şey var ki HBO, yayınladığı bütün içerikleri dünya ile aynı anda ülkemizde de yayınlamak istiyormuş. Yani şayet bir tv kanalı olursa kesinlikle yayınlanacak içerikler RTÜK’e takılacaktır.

İşte bundan dolayı da yani RTÜK’den etkilenmemek için de şirket HBO Go adında bir dijital platform oluşturacak ve içeriklerini orada paylaşacak. Hatta iddialara göre kanal ülkemiz pazarına sağlam adımlarla girmek için yerli dizi bile yapmayı düşünüyormuş ve bu yapılacak yerli dizi Amerika’da da yayınlanacakmış. Bakalım HBO’nun ülkemiz adına nasıl planları var bekleyip göreceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu