Makale

Hideo Kojima popüler oyunları tasarlasaydı…

Dün Fallout 4’te görmek istediğimiz 5 şey diye bir yazı yazmıştım belki okuyanlarınız vardır. Gelen yorumlar gerçekten çok iyiydi, hepsini tek tek okudum ve baya etkilendiğimi söylemeliyim, ciddi anlamda teoriler falan havada uçuşmuş, hepinize güzel yorumlarınız için teşekkür ediyorum.

Bugün ise, biraz daha farklı bir konudan bahsedeceğim. Hideo Kojima’yı hepimiz biliyoruz. Kendisi efsanevi Metal Gear serisinin yaratıcısı. Metal Gear dışında Policenauts, Zone of the Enders, Castlevania ve Boktai gibi işleri de var. Kojima’nın, oyunlarında kullandığı bazı motifler ve değişmeyen şeyler var. Ben de açıkçası Hideo Kojima’yı epey seviyorum. Peki ama alternatif bir video oyunları tarihi düşünelim, Hideo Kojima Metal Gear’ı yapmayıp, başka oyunları yapsaydı?

Nasıl mı diyorsunuz? Mesela…

Assassin’s Creed
Hideo Kojima, Assassin’s Creed’i yapsa bence çok yadırgamazdık. Gerçi en azından oyuna eğilmeyi mekanik olarak sokardı. Mutlaka bir portakal kutusu muhabbeti olurdu. Bir de neredeyse bütün kadın karakterlerin derin göğüs dekolteleri olurdu herhalde.

Bayonetta
Kojima, Bayonetta projesini yapan adam olsaydı, büyük ihtimalle Bayonetta’yı böyle görecektik. Ve yine büyük ihtimalle karakter büyü yerine nanomakineler kullanır, çok daha trajik bir geçmişe sahip olurdu. Bu arada aşağıda ki görsel Metal Gear Rising’den Mistral.


Grand Theft Auto

Kojima’nın büyük bir Escape from New York hayranı olduğu biliniyor (Snake’in MGS2’de kullandığı kod adı filmin ana karakteri Snake Plissken’den gelir mesela) büyük ihtimalle bir GTA yapsaydı, Escape from New York konseptinde yapardı. Düşünün, koskoca New York City modellenmiş, içerisinde envai çeşit suç işleniyor, biz de ana karakter olarak açık dünya oynanışına sahip bu oyunda, kendi yolumuzu çizmeye çalışıyoruz, güzel fikir değil mi?

Devil May Cry
Aslında yapmadığı şey değil. Metal Gear Solid 3’te, Snake ile Groznyj Grad’da esir alındığınız zaman, hapishaneden kaçmadan önce oyununuzu kaydedip oyundan çıkıp tekrar girerseniz, Snake’in kabusunu oynama şansınız oluyor. Aslında bu kabus, Kojima’nın bir oyun projesiymiş fakat tamamlayamayıp MGS3’e eklemeye karar vermişler. Guy Savage adında ki bu aksiyon oyununda, iki koluna bağlı kılıçlarıyla Wolverine’e benzeyen bir adamı kontrol ediyoruz ve üzerimize gelen zombi polisleri öldürüyoruz. Yani Kojima bir Devil May Cry yapsaymış, böyle uçuk kaçık bir oyun olabilirmiş.

Age of Empires
Kojima eğer bir Age of Empires yapsaydı, kesin oyunun bir yerinde Yoji Shinkawa tasarımlarını görürdük. Düşünsenize, birden bire gemilerinizin önüne atlayan düşman Metal Gear Ray’leri ile dolu bir oyun, gerçekten korkutucu ve sıkıntı verici. Tabii modern çağda geçtiğini varsayıyorum. Bu durumda bir Red Alert falan da olabilir pek tabii.

Heavy Rain
Metal Gear Solid, zaten bol diyaloglu ve bol sahneli bir oyun, yani alternatif bir evrende Quantic Dream’in başında olsaydı, Heavy Rain böyle bir şey olurdu sanırım. Düşünsenize, Snake, Liquid ve Meryl ile oynayıp hikayeyi tamamen değiştirme şansınız oluyor. Liquid ile “Jason” değil “X’e basıp “Brother!” diye bağırıyorsunuz…

Evet, şimdilik aklıma gelenler bu kadar, sizin de aklınıza gelen “Kojima şu oyunu yapsaydı” fikri varsa, çekinmeden paylaşın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu