Oyun Haberleri

Hideo Kojima’dan Konami’ye teşekkür

Oyun dünyasını sıkı bir şekilde takip ediyorsanız Hideo Kojimave Konami arasındaki husümeti eminim duymuşsunuzdur. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain ile gerilmeye başlayan ve Silent Hills’in yapımı sırasında patlak veren bu gerilim sonucu iki taraf arasında bir ayrılık yaşanmış ve bu durum oyun gündemini uzun süre meşgul etmişti. Hatta Konami, Kojima’nın bir ödül törenine gitmesini bile engellemiş ve tepkileri de toplayan taraf olmuştu.

İşte tüm bu gelişmelerden sonra bugün oldukça ilginç bir haber ortaya çıktı. Gelen haberlere göre ünlü oyun yapımcısı Hideo Kojima, katıldığı bir söyleşide Konami’ye olan minnetini dile getirmiş. Aslında konuşmasına bakacak olursak son olayları bir kenara bırakıp, biraz da büyüklük etmiş diyebiliriz.

Japonya’da yayın yapan Toyokeizai sitesi ile bir söyleşi yapan Hideo Kojima, yaşanan olaylar hakkında kısa bir açıklama yaptıktan sonra “Yapmak istediğim bir şeyi önerdiğimde, Konami firması bunu yapmamı sağladı. Onlara minnettar olduğum şey bu. ‘Bu şekilde yapmanız gerek’ dedikleri anlarda onlara bağlı kalmadım” sözleri ile birlikte tasarlamak istediklerini hayata geçirdiğini dile getirmiş.

Sonuç olarak iki taraf tabir-i caiz ise kanlı bıçaklı olsa da beraber geçirilen yıllardan dolayı Kojima minnetini dile getirmişe benziyor. Sonuçta bu bir iş ve her zaman ayrılıklar olacaktır. Bu ayrılıklara rağmen iki tarafın MGS serisinin en sevdiğimiz oyunlarını bize sunduklarını da unutmamak gerek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu