Oyun Haberleri

Hitman 5 bilmecesi sürüyor

IO Interactive tarafından geliştirilen Hitman serisi, milyonlarca oyuncunun beğenisini kazanmayı bildi. Uzun süredir de yeni oyunun çıkması bekleniyor. Zaman zaman işaretler belirse de, hâlâ resmi bir açıklama gelmiş değil. Peki Agent 47’yi yine görebilecek miyiz dersiniz?

Kısa süre önce eski bir IO Interactive çalışanı, yeni Hitman oyununun geliştirildiğini belirtmişti. Bunun ardından bir açıklama da 3D Realms patronu George Broussard’dan gelmiş ve stüdyoda eleman çıkarımlarının olacağını belirtmişti.

Hitman 5 için yayımlanan konsept tasarımlarını da unutmamak gerekir. Ama Square Enix, bunların muhtemel yeni bir oyunu temsil etmediğini dile getirmişti. Yine de “biz Hitman 5’i geliştirmiyoruz” gibi net bir açıklamada da bulunmamıştı.

Son detaylara baktığımızda ise, Hitman 5’in hâlâ umutla ışıldayan bir proje olduğunu söyleyebiliriz. Zira birçok çalışanın Linkedin profilinde Hitman 5 ibaresi geçiyor ve çıkış tarihi olarak da 2011 gösteriliyor. Tüm bunlar belki de “Square Enix’in  Hitman 5’i son ana kadar gizlemek istemesinden kaynaklanıyor” olabilir. Son ana kadar soru işaretleriyle oyuncuları boğmak, sevindirici açıklamayı yaparak da bizi ferahlatmak istiyor olabilir.

Daha önce Kane and Lynch’de görev alan bir IO Interactive çalışanı, Hitman 5’in baş animasyon tasarımcısı olarak karşımıza çıkıyor.

Burada da daha önce Mini Ninjas, Kane & Lynch gibi oyunlarda çalışmış bir programcının, Hitman 5’te de çalıştığı, üstelik “bitirdiği” görülüyor. Hitman 5 için yine 2011 ibaresi dikkat çekiyor.

Rasmus Hoejengaards da IO Interactive kadrosundaki isimlerden biri. Daha önce Hitman oyunları ve Freedom Fighters gibi oyunlarda çalıştığını belirten yapımcı, son olarak henüz çıkmamış Hitman 5 üzerinde çalıştığını bildiriyor.

Bu kadar insan, herhalde boş yere Hitman 5 ibaresini eklememiştir profillerine. Hitman 5’in henüz duyurulmasa bile, geliştirildiği kesin. Akibetinin ne olacağını ise, sadece gelen resmi açıklama sonucunda öğrenebileceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu