Makale

Hitman: Absolution’dan ilk izlenimler

Son zamanların en çok beklenen oyunlarından biri olan Hitman: Absolution için dün akşam özel bir lansman düzenlendi.

Gitmişken, ilk izlenimlerimizi sizinle paylaşalım dedik. Gönderdiğiniz soruları sorduk ve cevaplarınızı topladık. Altı yıllık aradan sonra Ajan 47‘yle oynamanın az da olsa tadına vardık.

IO Interactive Teknik Yapımcısı Ulaş Karademir’in sunumuyla Türkiye basınına tanıtılan oyunu, detaylı bir şekilde deneme fırsatı bulduk. 20 Kasım’da satışa sunulacak olan oyundaki ilk izlenimlerimize gelelim. Oyun son derece kolaylaştırılmış, bunun nedeni ise ilk defa Hitman oynayanlar için bile mod’lar belirlenmiş. Gizliliğin her türlü ön planda olduğu oyunda, kostüm değişimleri mükemmel detaylandırılmış. Yakalandığınız zaman neler olabileceğini sizinle videomuzda paylaşacağız.

İlk dikkatimizi çeken, oyunun Türkçe olmasıydı. Orjinal seslerden bahsetmiyoruz. Altyazılar ve görevlerin açıklaması Türkçe’leştirilmiş. Oyun yapımcısı Ulaş Karademir’e sorulan sorulardan biri de “Neden seslendirme Türkçe değil?” şeklindeydi. Cevap açıkdı. “Orjinal seslendirmelerin her zaman daha iyi olduğunu düşünüyorum” diyerek, altyazının yeterli olduğunu belirtti.

Oyun içerisinde karşımıza beş farklı zorluk seviyesi çıktı. Doğal olarak hem eski hem de yeni Hitman oyuncularına ayrı ayrı seslenmek istediklerini belirten firma, bu konudaki tepkilere hazır olduklarını da belirtti. İçgüdünüzü kullanırken seçeceğiniz mod’lar düşmanların seviyelerini de zorlaştırıyor.

Ayrıca belirtmemiz gerekiyor ki, oyun içerisinde gizlenme sistemi üzerine odaklanılmış. Öldürdüğünüz kurbanınızın kostümünü giyebiliyorsunuz. Tabi bunu yaparken son derece dikkatli olmanız gerekiyor.

Hikayenin geçişleri ve oyun müziklerinin başarılı olduğunu söylememiz gerekiyor. Yapay zeka oldukça gelişmiş ve Ajan 47 eskisinden daha güçlü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu