Makale

Hot Toys Iron Man 3 Power Pose (Figür İnceleme)

Yeterince DC karakteri incelediğimi düşünerek,  bu hafta biraz da Marvel evreninden gideyim dedim. İncelememe Hot Toys firmasının dinamik figür serisi olan Power Pose Series’in İron Man’ini inceleyeceğim.

Öncelikle PPS serisinden bahsetmem gerekirse; bu seri 1/6 (30cm) boyutlarında, fanlar için özenle hazırlanmış yüksek detayda pozlamaya sahip figürlerden oluşuyor. Hot Toys filmlerdeki herhangi bir sahneyi bire bir yansıtmaya çalışıyor bu seride. Aynı zamanda, Movie Masterpiece ve Diorama serilerini de PPS ile kombine edebiliyorsunuz ve ortaya daha detaylı sahneler, pozlamalar çıkabiliyor. Figürümüz İron Man 3 filmindeki Mark XLII (42) zırhı. Bu özel figür filmi çıktıktan üç ay sonra piyasaya sürüldü. Buna Hot Toys figürlerinin başlangıç aşaması dememizin sebebi, sınırlı bir hareket kabiliyetine sahip olması ve yanında fazladan malzeme bulundurmaması. Genel de Hot Toys figürleri gerçeğe yakın yüz detayı, gerçek kumaş kıyafetler ve figür yanında gelen bir sürü ekstra malzeme bulunmasıyla bakımını bir hayli zorluyor. PPS serisi figürler ise az malzeme ile kolay bir şekilde sadece o anı pozlamaya yönelik oluyor ve Hot Toys figür koleksiyonuna yeni başlayacak olan koleksiyonerler için ideal bir figür serisi sunuyor.

İron Man’i incelemeye kutu içeriğinden başlayalım. Kutu içeriğinde; İron Man’in kendisi, bir adet yedek bacak, bir adet el, iki adet sergi levhasına oturtmak için kullanılan parça, sergi levhası ve figürün ayakta durmasını sağlayan plastik çubuk bulunuyor. Figürde değiştirilebilir parça sayısı iki adetle sınırlı. Bu yüzden figüre iki farklı poz verebiliyoruz. İçinden çıkan yedek bacak parçasını taktığımız zaman figür yere sabit bir biçimde kalıyor, eğer onu çıkarıp ana bacak parçasını takarsak figür havada duruyor. Tabi havada durması için özel şeffaf çubuğunu da figüre takmamız gerekiyor.

Parçaları değiştirirken elimden geldiği kadar nazik olmaya çalıştım, çünkü figür biraz sakat duruyor. Sert plastikten yapılmış ve hareketli parçalarla poz vermek için oynadığınız zaman çatır-çutur ses çıkartıyor. Açıkçası bu durum beni biraz ürküttü, figür yere düşse param parça olacakmış gibi bir hisse kapıldım. O yüzden figürün sağlam olduğunu pek de söyleyemeyeceğim. Bir diğer kötü yanı ise bacak parçasının değişim zorluğu, takarken uğraştırıyor çok sert ve yerine oturtmak zor oluyor.

Gelelim figürün iyi yanlarına. Figürde gözüme ilk çarpan olay, ışıklı olmasıydı. Arc Reactor, gözler ve avuç içleri ışıklandırmalı ve ışıkları oldukça parlak. Bu ışıklandırma olayı figüre şahane bir özellik katmış. Power Pose olayı zaten buradan geliyor. Kendisi bir sahneden alıntı olduğu için, sahnede nasıl gözüküyorsa pozlamada aynen o şekilde olmuş. Havada asılı kalması ve yere sabit durması figüre pozlama açısından çeşitlilik katmış. Pozlamada kullanılan sahne; Tony’nin üçüncü filmde Workshop’da  Mark XLII(42)’nin tüm parçalarının bitmiş halini test ederkenki görüntüsü.

Genel bir değerlendirme yapacak olursak. Figürden gelen çıtırtılar biraz göz korkutuyor, kullanıldığı madde plastik ve figür çok hafif. Öte yandan bunun yarı biblo yarı hareket edilebilir figür olması ve farklı pozlar verebilmemiz oldukça güzel. Pozlamada bir sıkıntı yok, ışıklandırması göze çok hoş geliyor ve figür çok canlı gözüküyor.  Eğer Hot Toys firmasının figürlerini alıp koleksiyon yapmaya başlayacaksanız, bu figür serisi başlangıç için çok ideal olacaktır. Hot Toys’un daha karmaşık figürlerini biriktirmeye başlamadan önce, bu tarz yarı biblo yarı hareketli figürleri alıp yavaştan kurcalayıp, hassaslığını öğrenip ve figüre nasıl bakmanız gerektiğini anlayınca diğer Hot Toys figürleri almaya başlayabilirsiniz. Bu arada Hot Toys figürlerinin, Side Show’lardan sonra gelen en pahalı figür serileri olduğunu hatırlatmamda fayda var.

Üretici Firma: Hot Toys
Seri: 1/6 Power Pose Series
Madde: Sert Plastik
Boyut: 12 inç – 30cm
Türkiye Distribütör: Jedbang Collectibles

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu