Huawei P50 Pro inceleme

Huawei P50 Pro inceleme detaylarına geçmeden önce firmanın bu yeni amiral gemisini yaklaşık iki haftadır kullandığımı belirtmek istiyorum. Bu videoda da bu telefonun özelliklerine ama daha da önemlisi kullanıcı deneyiminde bize neler sunduğuna bakacağız. 

Huawei P50 Pro inceleme

Kutu içeriği

Telefon arkadaki kamera dizilimini vurgulayan bir kutu ile geliyor. Kutuyu açtığınızda anda tabi ki P50 Pro ile karşılaşıyorsunuz. Daha ilk temasta zaten premium bir ürün olduğunu hissettiriyor. Firmanın üzerinde oldukça durduğu Petal Search, Phone Clone ve AppGallery uygulamalarını vurgulayan bir kart ve hiç okumadığımız kullanım klavuzu ile birlikte 66 Watt’lık süper şarj desteğine sahip bir adaptör ve tabi ki bir Tip C kablosu da kutu içerisinde yer alıyor. Kutu içeriğinde ayrıca  şeffaf bir kılıfa da yer verilmiş. 

Tasarım

Huawei P50 Pro tasarım birçok amiral gemisinde olduğu gibi metal çerçeve ve cam alışım kullanıyor. 195 gr ağırlığı ile P40 Pro ve Mate 40 Pro’ya göre daha hafif bir tasarıma imza atılmış. Büyük ama ergonomik olarak tek elle de kullanacak kadar rahat bir tasarıma sahip. Tasarımda en dikkat çekici yönü tabi ki arka taraftaki kamera dizilimi. Bu iki simetrik daire telefona şık bir görünüm kazandırmış. Ön tarafta bu sefer tekli bir kamera görüyoruz. Klasik olarak sağ tarafta açma kapama ve ses tuşlarına yer verilmiş. Sim kart yuvası bu sefer alt tarafta hoparlör mazgalı ve Tip C portunun hemen solunda yer alıyor. Yeri gelmişken telefonda bu sefer ikili bir stereo sistemi kullanılmış ve telefonun ses kalitesi oldukça başarılı. 

Ekran özellikleri

IP68 koruması ile suya ve toza karşı dayanıklı olan telefonda 6.6 inçlik OLED bir ekran bulunuyor. 1228 x 2700 piksel olan bu ekranda 120 Hz yenileme hızına yer verilmiş. 300Hz basım tepkisi ve bu özellikleri ile başarılı bir ekran var karşımızda ve hem günlük kullanımda hem de oyunlarda yağ gibi akıyor. OLED bir ekran kullanıldığı için her zaman açık özelliğini de kullanabiliyorsunuz. Yine Huawei Mate 40 Pro inceleme videomuzda da bahsettiğimiz gibi farklı animasyonlar seçmenize de izin verilmiş.

Tabi pil performansı için dilerseniz ekran özelliklerinden hem çözünürlük hemde yenileme hızını değiştirebiliyorsunuz. Ayrıca HDR 10+ desteğine de sahip olan telefonda renk doygunluğu ve siyah dengesi izlediğiniz içerikleri çok daha doğal kılıyor. Yüz tanıma gibi özelliklere de sahip olan telefonun bu ekranında tabi ki parmak izi sensörü bulunuyor. Hem yüz tanıma hem de bu sensör son derece hızlı çalışıyor. 

Donanım

Huawei P50 Pro, Snapdragon 888 işlemcisi ile birlikte geliyor. 8 çekirdekli olan bu işlemci ile birlikte telefonda 8 GB Ram ve tercihinize göre farklı depolama seçenekleri bulunuyor. Bizim kullandığımız model 256 GB’lık olan versiyon. Tabi dilerseniz depolama alanını bir nm kart ile genişletebiliyorsunuz. Telefonda 5G desteği ise bulunmuyor. Ülkemizde hali hazırda 5G olmasa da sık sık yurt dışına çıkıyorsanız bunu göz önüne almanızda fayda var.

Telefon bu donanım ile birlikte tabi ki üst düzey bir performansa sahip. Hem oyunlarda hem de günlük kullanımda hiç takılma problemi ile karşılaşmadım. Zaten amiral gemisi olduğunu göz önüne alırsak böyle bir problem bu telefon için son derece garip olurdu.

Huawei P50 Pro Teknik Özellikler

Boyutlar

Ekran Özellikleri

Donanım özellikleri

Kamera Özellikleri

Batarya Özellikleri

Kamera özellikleri

Kamera tarafında Huawei yine kendisiyle yarışmış. P50 pro’nun arkasında dörtlü kamera sistemi bulunuyor. Telefonun ana kamerası f1.8 diyafram aralığına sahip ve 50 MP çözünürlük değerinde. f1.8 diyaframı bulunan 40 MP’lik bir monochroma lensi, 13 MP’lik f2.2 diyafram aralığı bulunan bir geniş açı lensi ve f3.5 diyafram aralığı bulunan 64 MP telefoto lensi bulunuyor. 

Telefoto lensinin değerleri çok daha geliştirilmiş. Odaklanma ve optik görüntü sabitleyici gibi özellikler ile birlikte uzak mesafelerden çektiğiniz fotoğraflarda bile çok iyi sonuçlar elde ediyorsunuz. Telefonda yine 100X’e kadar yakınlaştırma özelliği bulunuyor. Fotoğraf konusunda zaten çok iyi olan firma P50 Pro ile birlikte yine beklenen bir performansa imza atmış. Fotoğraflar çok doğal. Monochroma lensi ile siyah beyaz fotoğraflar çektiğinizde şaşırtıcı sonuçlar elde ediyorsunuz. Telefonun fotoğraf kısmında hem kontrast hem de keskinlik anlamında çok başarılı olduğunu söylemem gerek. Ayrıca Portre modu çok iyi çalışıyor. 

Geniş açı fotoğraflarda bile sonuçlar çok keskin, kenarlarda blurlanma gibi bir problem katiyen olmuyor. Gece modu ve makro modları ile birlike en iyi fotoğraf çeken telefonlardan biri var karşımızda. Telefonla fotoğraf çekmek çok keyifli ve bunu her fırsatta hissettiriyor.

Telefonda 4K 60 FPS video çekebiliyorsunuz. Video performansını stabilite konusunda oldukça başarılı buldum. Yakınlaştırma yaptığınızda bu stabilite kayboluyor ama sabitlerseniz iyi sonuçlar elde edebiliyorsunuz. Yakınlaştırma yaptığınızda lensler arasındaki geçiş problemi bu telefonda da devam ediyor. Telefonun ön kısmında 13 MP’lik f2.4 diyafram aralığına sahip bir kamera bulunuyor. Geniş açı ve otomatik odaklanma gibi özelliklere sahip olan bu kamerayla yine 4K 60 FPS video çekmek mümkün. 

Batarya performansı

P50 Pro’da 4360 mAh’lik bir batarya bulunuyor. Bbu batarya çok iyi bir şekilde optimize edilmiş ve bir günü çok rahat bir şekilde çıkartıyor. Ayrıca kutu içerisinden çıkan 66 Watt değerindeki hızlı şarj adaptörü sayesinde yarım saatte %70’in üzerinde şarj edebiliyorsunuz. Bunun dışında 50 Watt kablosuz şarj desteği de bulunuyor.

Arayüz ve Google servisleri

Huawei P50 Pro EMUI 12 ile birlikte geliyor. Bu yeni sürüm ile birlikte bildirim çubuğu başta olmak üzere kullanım tarafında da birçok yeniliğe imza tılmış. Tıpkı iOS telefonlarda olduğu gibi ekranın sağından aşağı kaydırdığınızda kontrol paneline, soldan kaydırdığınızda ise bildirim ekranına ulaşıyorsunuz. Kontrol paneli Huawei ekosistemine göre özelleştirilmiş ve diğer cihazları da kullanıyorsanız büyük kolaylık sağlıyor. Diğer tüm özellikler dışında klasör boyutu ayarlama gibi yeniliklere de imza atılmış.

Bildiğiniz gibi Huawei telefonlarda Google uygulamaları bulunmuyor. Yine de Facebook, Twitter, Instagram ve Messenger gibi birçok popüler uygulamayı 3.parti uygulamalar ya da apk dosyaları ile sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Diğer taraftan Youtube Studio gibi spesifik programları ise kullanmak maalesef mümkün değil.  

Huawei marketi büyümeye devam ediyor ama yine de birçok popüler oyunu apk olarak indirmeniz gerekiyor. Market konusunda en sevmediğim nokta ise reklam içermesi. Diğer taraftan Petal Maps, Petal arama gibi özellikler ile birlikte firma kendi sistemini iyice oturtmuş. Tabi Huawei Share özelliğini de unutmayalım. Eğer Huawei Matebook modellerinden birisini kullanıyorsanız gerçekten de bu sistem size büyük bir kolaylık sağlıyor.

SONUÇ

Sonuç olarak Huawei P50 Pro üst düzey bir performans isteyen kullanıcıları tatmin edecek özelliklere ve tabi ki kamera performansına sahip. Dediğim gibi bu telefonla fotoğraf çekmek gerçekten çok keyifli. Fiyat konusunda tabi ki vergiler ve ekonomik şartlardan dolayı artık bir şey söylemek zor fakat iyi kazanıyor ve üst seviye bir telefon arıyorsanız bakmanız gereken modellerden biri olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

Exit mobile version