Kitap

İlk baskı Harry Potter kitabı ne kadar edebilir?

1997 yılında satışa çıktığında sadece 5 Pound (yaklaşık 100 TL) fiyat etiketi ile satılan ilk baskı Harry Potter kitabı bu günlerde bir servet ediyor. Ebay’de satışa çıkarılan ilk baskı kitabı tam 35.000 Pound’a (Türk Lirası ile 735.000 TL) alıcı bekliyor.

İlk baskı Harry Potter kitabı sahibiyseniz zenginsiniz

Hayatımızın son 20 yılına damga vuran hikayelerinden biri olan, J. K Rowling’in eseri Harry Potter serisi, şimdiden klasikler arasına girmiş durumda. Bu da kitabın değerini oldukça yükseltiyor. İlk baskı Harry Potter kitabı sadece 500 adet basılmıştı. Bunların 300’ü kütüphanelere satılırken 200’ü de gazetecilere incelemesi için gönderilmişti.

İlk baskı Harry Potter kitabı eBay'de

Bu kitaplardan biri eBay’de 35.000 Pound’a alıcısını bekliyor. Fiyat size çok yüksek geldiyse hemen başka bir örneği de eklememizde fayda var. İngiliz Jim Spencer, annesi tarafından ona hediye edilen kitabının değerinden habersiz, ilk seri Harry Potter kitabını müzayede evine götürerek bir değer biçmelerini istemiş. Duyduğu rakam karşısında şok olan Spencer bu rakamın bir kitap için oldukça yüksek olduğunu belirtiyor.

Üstelik elinde bir de J. K Rowling tarafından imzalanmış ilk seri bir kitap daha bulunuyor. Bu imza, kitabın fiyatına 4000-6000 Pound arasında ek bir değer daha katmış.

Rakam gerçekten son derece büyük. Haberi hazırlarken, geçtiğimiz yıllarda da müzayede satılan Harry Potter kitabı 90.000 Pound’a alıcı bulduğunu gördük. Ancak zamanında alınmış bir kitabın değerinin de böylesine yükselmiş olması da ona verilen değeri ortaya koyuyor.

Sizler de kütüphanenizi bir karıştırın. Kim bilir, belki son derece değerli bir kitap bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu