Oyuncu Aksesuarları

İNCELEME: Razer Scarab Mouse Pad

Mouse pad’ler kimileri için sıradan bilgisayar aksesuarları olsa da, sıkı oyuncular için çok önemlilerdir. Özellikle oyunları profesyonel düzeyde oynayanlar, iyi bir mouse pad olmadan oyuna girmek istemez. Bu incelememizde, her seviyeden oyuncunun ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde bir mouse pad’i, Razer Scarab’ı ele alacağız. Bakalım bu ürün bizlere neler vaat ediyor.
 

 
Razer Scarab, ismini Mısır’da Güneş sembolü olarak kabul edilen kutsal bir böcekten alıyor.
 
Ürün, siyah rengin ağırlıkta olduğu bir kutuda geliyor. Kutu yüzeyinde yazanları size açıklamam gerekirse ön tarafında,
 

 
– Özel yüzey kaplaması ( ki kutunun yüzeyinde ufak bir kısmında mouse padimizin kaplamaının aynısından bir kısım var, almadan önce ordan mouse pad kaplamasının size uygunlugu hakkında bir bilgi alabilirsiniz )
– Geliştirilmiş kaymayı önleyen kauçuk taban
– Özel taşıma çantası
 
arka tarafında ise,
 
– Hem optic hem de lazer mouselar için ideal bir yüzey oldugunu gösteren bir bölüm
– Dünya çapında turnuvalarda isim yapmış 2 oyuncunun mouse pad hakkındaki yorumları
– Boyut bilgileri: 35cm x 25 cm x 3mm
 
gibi bilgiler mevcut.
Fiziksel Yapı
 
Razer Scarab’ı kutusundan çıkardığımızda, oldukça çekici bir taşıma çantasıyla karşılaşıyoruz. Taşınabilirliği yüksek olan çanta, hem dayanıklı hem de ince. Dışı siyah renkte, içi ise bildiğiniz Razer yeşili.
 

 
Kutunun içerisinden çanta dışında bir kalite sertifikası ve iki adet Razer Logo çıkartması çıkıyor. Razer hayranları bu iki ayrıntıdan çok hoşlanacak diye düşünüyoruz.
 
Taşıma çantasını açtığımızda Razer Scarab ile karşılaşıyoruz. Mouse pad’in kalitesi ilk bakışta kendini gösteriyor. Ürünün yüzeyi Razer firmasının verdiği bilgilere göre özel bir şekilde kaplanmış. Açıklaması biraz zor ama yüzey kaplaması sert fakat rahatsız edici değil. Mouse pad’in esnekliği oldukça fazla. Yüzey rengi gri ve sağ üst köşesinde Razer’ın logosu mevcut.
 

 
Ürünün alt tarafı kaymaması için kauçukla kaplanmiş bu sayede mouse pad oyun esnasında yerinden oynamıyor.
 

 
Masanızı güçlü bir şekilde tutuyor ve kayma problemi kesinlikle yaşanmıyor.

Kullanım Tecrübesi
Cod: Black Ops, Dota 2 oyunları ile denediğimiz Razer Scarab, üst düzey oyun performansı sunuyor. Yüzey kesinlikle tam da Razer firmasından beklediğim gibi üst kalitede.
 

 
Logitech G9x fare ile yaptığımız testlerde, farenin maksimum performansı ortaya çıktı diyebiliriz. Razer Scarab, özellikle FPS oyunlarında nişan alma ve hedefi takip etme konusunda doyurucu bir tecrübe sundu.
 

 
Razer Scarab, sunduğu kullanım tecrübesi doğrultusunda tüm seviyeden oyunculara hitap ettiğini kanıtladı. Bu mouse pad’i iyi bir mouse ile kullandığınız takdirde, yeteneklerinizi maksimum verimlilikle oyuna yansıtacağınızdan eminiz.

Merlin’in Kazanı Yorumu
Bir karara varmak gerekirse bu belki de Razer’ın piyasaya sürdüğü en başarılı mouse pad’lerden biri olabilir.
 
Fratal 2.0 teknolojisi ile yapılmış özel yüzey hem sert, hem yumuşak mouse pad severleri mutlu edicek gibi görünüyor. Boyutları hem masanızda devasa yer kaplamıyor, hemde oyun sevdalılarına yetecek kadar büyük.
 
Puan: 9 / 10
Fiyat: 120 TL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu