Bilim

İngiliz Hükümeti gizli uzaylı belgelerini yayınladı!

Son günlerde hakkında haberler çıkmaya başlayan uzaylılar için sonunda beklenen bir gelişme oldu ve tıpkı söz verdiği gibi İngiltere hükümeti bütün gizli belgelerini halka açıkladı. Toplam 18 ”çok gizli” belge olduğunu söyleyen İngiltere Savunma Bakanlığı, bu belgelerin şimdilik 15’ini yayınladıklarını geriye kalan 3 belgenin de bu yıl içerisinde yayınlanacağını belirtti. Söylenene göre 3 belgenin yayınlanmama sebebi henüz o dosyaların üzerinde gerçekleşen araştırmaların tamamlanmamış olması. İngiliz istihbarat teşkilatları MI6 ve MI5 tarafından son 15-17 yılda toplanan bütün bilgileri açıklayan hükümet, bunun insanların bilgiyi öğrenme özgürlüğü için önemli adım olarak görüyor. Paylaşılan çok gizli dosyalarda önemli bilgiler olsa da maalesef hâlâ daha ikinci başlıkta belirttiğim gibi uzaylılar var mı yok mu belli değil.

Zira İngiliz hükümeti uzaylıların ne olduğunu kabul ediyor ne de olmadığını. ”Britain’s X-Files” olarak isimlendirilen dosyaya göre uzaylıların varlığına kanıt olacak çok olay yaşanmış ancak kesin olarak kanıtlanmamış. Mesela 1980’de nöbet tutan üç asker yanıp sönen ışıklar görmüş ve Suffolk’da yer alan Raffael Ormanı’nda ilginç üçgen şeklindeki bazı nesneler görülmüş. UFO’ya benzetilen bu nesnelerin ve ışıkların üzerine gidilse de maalesef somut kanıt elde edilememiş. Ayrıca yine dosyalara göre 1991-1994 yılında UFO araştırma projesi için özel ekip kurulmuş ve bu ekibin başına da Bay Pope adından birisi atanmış lakin bu projeden de bir şey çıkmamış. Belgeden geçen bir diğer ayrıntılar ise 2008-2009 yılları arasında tam 851 tanede uzaylı ihbarı yapılmış ancak her ne kadar tek tek incelense de bu ihbarlar da boş çıkmış.

Ama en ”somut” olarak kabul edilecek bir olay ise Amerika hükümetinin de resmi olarak kabul ettiği Randlesham Ormanı olayı. Fiili olarak ”John Burroughs davası” ismini taşıyan dosyada yazana göre fiziksel temas kurulmuş ve askerlerin yaralanmasına sebep olacak şekilde cismi bilinmeyen bir hava aracının varlığı kabul edilmiş. Ancak araştırmalar sonucunda bu hava aracının da görüntüsü vs. ulaşılamamış. Yani anlayacağınız üzere açıklanan belgelere göre İngiltere hükümeti de uzaylılar var mı yok mu kararsız. Ancak sonradan açıklanacak 3 belge her şeyi değiştirebilir. Sizce gerçekten uzaylılar var mı? Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu