Oyun Ön İncelemeleri

Injustice 2

NetherRealm’in geliştirmekte olduğu Injustice 2 artık çıkışına neredeyse 20 gün kala son düzlüğe girmiş bulunmakta. Biz de oyun çıkmadan Injustice 2 hakkında bildiğimiz her şeyi sizler için derledik.

Öncelikle Injustice 2’nin yalnızca kendi çapında değil, geliştirici NetherRealm çapında da çok büyük bir öneme sahip olduğunu söyleyeyim. Aynı zamanda Mortal Kombat’ın da geliştiricisi olan NetherRealm’in şimdiye kadar çıkardığı en fazla dövüşçüye sahip olan oyun Injustice 2 olacak. Her hafta yeni bir karakter ile karşımıza çıkan oyun görünüşe göre 40 karakter hedefine layığıyla ulaşacak. Elbette bu karakterlerin kalan kısmı büyük ihtimalle indirilebilir içerik olacak eklencektir. Ancak buna rağmen Injustice 2’nin ilk oyuna göre çok daha geniş bir karakter havuzunun olduğu aşikar.

Oyunda şimdilik açıklanmış 27 karakter bulunuyor. Sitesine bakarsanız daha açıklanmayı bekleyen bir sürü karakter olduğunu görebilirsiniz. Şu anda Batman, Superman, Wonder Woman, Supergirl, Aquaman, Atrocitus, Gorilla Grodd, Deadshot, Harley Quinn, Flash, Blue Beetle, Bane, Poison Ivy, Brainiac, Robin (Damian Wayne), Black Canary, Swamp Thing, Catwoman, Cheetah, Cyborg, Dr. Fate, Green Lantern, Firestorm, Green Arrow, Black Adam, Captain Cold ve Scarecrow bulunuyor. Dahası da gelecek. Bu linke tıklayarak listeye ulaşmanız mümkün.

Injustice 2, profesyonel dövüş mekaniklerinin yanı sıra elle tutulur, sağlam bir hikayeye de sahip olacak. İlk oyunda da gerçekten güzel bir hikaye ile bizleri karşılayan NetherRealm, yine ustaca yazılmış sinematik bir hikaye ile karşımıza çıkmayı planlıyor. İlk oyunun sonunda Batman ve devrimci kahramanlar Superman’in sert rejimini yenmeyi başarmış ve bu rejimden arta kalan son tehlikelerle başa çıkarken, parçalanmış medeniyeti de baştan kurmaya çalışmaktadır. Tam her şey düzene giriyor derken Goril Grodd’un liderlik ettiği “Society” adlı, kötülerden oluşan bir grup dünyayı ele geçirmek ve bu uğurda yollarına çıkan tüm kahramanları yok etmek için plan kurmaya başlamıştır. Batman bu tehlikeli kötüleri yenebilmek için kahramanlar tarafındaki dost ve düşmanı bir araya getirerek tehlikelere karşı koymaya çalışsa da, çok daha büyük bir tehlike olan Brainiac işleri daha da karmaşık bir hale getirecektir.

Klasik bir DC hikayesi gibi, iyilerin ve kötülerin amansız mücadelesini konu alacak olan Injustice 2’nin hikaye açısından ön plana çıktığı bir nokta da oyunun sinematik bir gidişata sahip olması. Eğer Mortal Kombat X’i oynadıysanız NetherRealm’in bu konuda ne kadar iyi olduğunu da biliyorsunuzdur.

Peki Injustice 2, genişletilmiş karakter havuzu ve hikayesi dışında ne gibi yeniliklere sahip? Öncelikle ilk oyunda görmediğimiz yepyeni bir ekipman sistemi Injustice 2’de yer alacak. Bunu öyle kozmetik açıdan ele alıp basitçe geçmeyin sakın. Kendinize özel bir şekilde oluşturabildiğiniz ekipman setleri sayesinde sadece kahramanınızın dış görünüşü değişmekle kalmayacak, aynı zamanda oynanış tarzı ve sahip olduğu özellikler de büyük oranda değişecek.

Yeni nesil çevrimiçi savaş oyunlarının çoğunda gördüğümüz ekipman sisteminin benzerine sahip olacak Injustice 2’yi aslında şu anda en iyi For Honor’a benzetebilirim sanırım. For Honor’da da karakterinizin çeşitli zırh parçalarını değiştirerek bazı özelliklerden feragat ediyor ama hedeflediğiniz özelliğini güçlendirebiliyorsunuz. Injustice 2’de de buna benzer bir sistem bulunacak. Sizin Batman’iniz ve karşı tarafın Batman’i aynı olmayacak.

Ekipman sistemi sayesinde karakterlerin üzerindeki beş parçayı değiştirebileceksiniz. Miğfer, göğüs, kol ve bacak zırhları, son olarak da aksesuarlar. Aksesuar denilince yine aklınıza kozmetik ürünler gelmesin. Burada Wonder Woman’ın kılıç ve kalkanını aklınıza getirebilirsiniz. Ya da Batman’in kemeri.

Değiştirdiğiniz her ekipman parçası birbirinden farklı görünecek. Tüm bu görünümler bu kahramanları şimdiye kadar gördüğümüz DC çizgi romanlarında giydikleri kostümlerden esinlenilerek ortaya çıkacak. Yani sadece yeni değil, gerçekten bu kahramanların bir zamanlar giydikleri kostümleri giyebileceğiz. Eski görünümlere ek olarak NetherRealm ve DC tarafından ortak yapılan yeni zırh parçaları da oyunda olacak.

Kahramanların ilk kostümleri herhangi bir artı stat ya da yetenek puanına sahip olmayacağı için oyuna ilk başladığınızda elinizi çabuk tutup tüm modları oynamalı ve yeni zırh parçaları açmalısınız. Oynadıkça açacağınız yeni parçalar sayesinde çevrimiçi modlara girdiğinizde karşınızdaki rakipten çok daha farklı, tahmin edilemeyen şekillere bürünebileceksiniz. Burada şans ve sabır devreye giriyor. Çok oynarsanız, kazanma şansınız da o kadar çok olur.

Her zırh parçası dört farklı stata sahip olacak. Bunlar klasik statlar. Strength, Ability, Defense ve Health. Artık hepsinin ne olduğunu diğer oyunlardan gayet iyi biliyoruz. Ancak bu statları geliştirirken dengeyi nasıl oturttuğunuza çok dikkat etmeniz lazım. STR’ye önem verir de defansı boşlarsanız, fazla hasar verip, fazla hasar alabilirsiniz. Dengeli ve güvenli ya da dengesiz ama çok vuran bir kahraman yapmak sizin elinizde.

Tahmin edebileceğiniz üzere, bir de birbiri ile aynı setin parçaları olan ekipmanları toplayıp set haline getirdiğinizde farklı stat bonusları kazanabileceksiniz. Her set kendisine has bir özelliğe sahip olacak.

Kazandığınız her maç sonucunda yeni bir ekipmanın düşme olasılığı var. Önceden de dediğim gibi, ne kadar çok maç atarsanız, o kadar çok ekipman düşürme şansınız olacak. Ekipmanların yanı sıra maçların sonunda para da kazanabileceksiniz. Kazandığınız bu para-puanlar sayesinde düşmeyen ama acilen ihtiyacınız olan bir ekipman parçasını satın alabileceksiniz. Injustice 2’nin en güzel yanlarından birisi de bu para-puanların ya da ekipmanların gerçek para ile satın alınamaması. Yani “pay-to-win” mantığına burada geçit yok.

Önceki oyunun aksine Injustice 2’de kahramanlarımız özel aksesuarlarını tek bir tuş ile kullanabilecek. Bu işleri biraz daha kolaylaştırıyor gibi görünebilir ancak bir yerden sonra herkes oyunu iyice öğreneceği için biraz kullanışsız hale gelebilir. Bu yüzden bu özel aksesuarları, kolay kullanımını da arkanıza alarak, sağlam komboların arasına sıkıştırmaya özen gösterin. Bam-güm giriştiğiniz sırada düşmanınız ona aniden fırlatacağınız Batarang’i beklemeyecektir. Ya da bekleyecek mi? Deneyip görün!

Karakterinizin özel barı dolduğunda ultisini kullanabileceksiniz. İlk oyunda olduğu gibi bu ultileri def etmek bir hayli kolay olduğundan, tıpkı aksesuarlarda olduğu gibi, kullanacağınız yeri ve zamanı da iyi belirlemeniz gerekiyor.

Son sözlerime gelecek olursam, NetherRealm’in Injustice 2 için harıl harıl çalıştığını rahatlıkla görebiliyorum. Hem dövüş oyunu tutkunlarına, hem sinematik hikaye seven oyunculara, hem de DC hayranları için gerçekten güzel bir şeyler çıkarmaya çalışan firmanın Injustice 2 ile profesyonel dövüş turnuvalarına da giriş yapacağını düşünüyorum. Bu oyunla birlikte Injustice serisi Street Fighter, King of Fighters, Tekken ve Mortal Kombat dörtlüsünün yanına bir tabure çekecektir. Hatta aralarından birisinin yerine bile geçebilir.

Ben yeni oyundan umutluyum. Siz ne diyorsunuz? Injustice 2’yi bekliyor musunuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu