Ürün İnceleme

InWin Maelstrom

Bilgisayar oyunlarıyla fazla içli dışlı olan kişiler, genelde
bilgisayarlarının oyunlardaki canavarlar, tanklar vs. gibi sert görünümlü
olmasını isterler. Eli modifiye işlerine yatkın olanlar kasasını bambaşka bir
kimliğe büründürürken, eli yatkın olmayanlar da “kendinden modifiyeli” görünüme
sahip olan kasaları tercih ediyorlar. InWin’in Maelstrom model isimli kasası da
bu kategoriye giriyor. Sert görünümünün dışında da oldukça fazla özelliğe sahip
olan kasanın başarısı ne alemde? Buyrun hep birlikte görelim.

Rakiplerine oranla daha uygun fiyata, yüksek kaliteli ve son derece güzel görünen ürünlere sahip olan InWin, Maelstrom modeli ile karşımıza çıkıyor. Siyah rengin ağırlıkta olduğu full tower kasada, yeşil renge sahip parçalar dikkat çekiyor. Mat siyah boyaya sahip olan Maelstrom, 550 x 225 x 601 mm boyutlarıyla oldukça geniş bir kasa. Yaklaşık 12 kilo ağırlığındaki kasa, oldukça sağlam duruyor.



Ön panele göz attığımızda Maelstrom’un fazlasıyla kaslı görünümüyle karşılaşıyoruz. Ön taraftan bakıldığında, kasanın her yanı sert çizgilerle dolu. 5,25 inçlik optik sürücü slotlarından Maelstrom’da 5 tane bulunuyor ve bu slotların kapakları da gayet güzel tasarlanmış. Hatta en üstteki kapağın ortasında floppy için özel minik bir kapakçık olduğunu dikkatli bakmadan anlayamıyorsunuz. Kapaklarının her birinin üzerinde toz filtresi bulunuyor. Bu 5 slotun hemen altında 2 tane yeşil çubuk var.




İlk bakışta “taşımak için yapmışlardır” diye düşündürse de, üzerindeki “taşımak için değildir” yazısıyla sadece görsel zenginlik için tasarlandığını belli ediyor. Bu iki çubuğun arasında petek ızgaralı bir bölmenin üstüne oturtulmuş InWin logosu bulunuyor. Doğrusunu söylemek gerekirse, uzun zamandır önden bu kadar güzel görünen bir kasa görmemiştim.



Maelstrom’un ön paneli komple yerinden çıkabiliyor. Peki bu ön panel neden çıkarılabilir şekilde tasarlanmış? Ön paneli yerinden söktüğümüzde, kapağın arka tarafında kalan optik sürücü slotlarını ve floppy diskleri söküp yeniden takabiliyorsunuz. Ayrıca kasanın sabit disk yerleştirme parçalarının saklandığı araç da (bu araçtan birazdan bahsedeceğiz), ön panelin altından çıkarılabiliyor. Ön panelin alt tarafında bulunan fan da kapak sökülmeden değiştirilemiyor. Neyse ki ön panelin sökülme işlemi olduça basit: sadece kendinize doğru çekiyorsunuz.Maelstrom’un ön panel bağlantıları, üst tarafa aktarılmış. Maelstrom yazılı bir platform üzerine oturtulmuş olan tuşlar, uyarı ışıkları ve bağlantı noktaları, kasaya ayrı bir güzellik katıyor. Tuşların ve uyarı ışıklarının bulunduğu kısım biraz daha yüksekte kalıyor ve parlak siyah plastikten yapılmış. Bağlantı noktalarının bulunduğu kısım ise herhangi bir şekilde çizilme problemi olmaması için metalden yapılmış. Bu kısımda 2 tane eSata, 1 tane FireWire, 4 tane USB 2.0, 3,5 mmlik mikrofon ve kulaklık çıkışları bulunuyor. Anlayacağınız Maelstrom’un “üst panel” bağlantıları, neredeyse anakartın arka paneli kadar zengin.



Kasanın üst kısmındaki tek şey Maelstrom yazılı platform değil tabii ki de… 2 tane 120 mmlik fan da InWin full tower kasanın üst tarafında yerini almış durumda. Fosforlu sarı pervaneye sahip olan bu fanların arasında hoş duran bir InWin logosu dikkatimizi çekiyor.Ürünün arka paneline baktığımızda, anakart arka panelinin hemen yanındaki 12 cmlik fan slotu ilgimizi çekiyor. Bu fanın alt tarafında kalan 7 PCI slotu çıkışı, Maelstrom’un her türlü anakarta destek verdiğini belli ediyor. PCI slotlarının kapakları ise gayet düzgün metal ızgaralardan yapılmış.




Slotların altında bulunan kısımda, sıvı soğutma sistemleri için 4 boru çıkışı bulunuyor. Böylece sıvı soğutma sistemi kullandığınız zaman, delik açmak gibi bir gereksinim ile karşı karşıya kalmıyorsunuz. En alt tarafta ise güç kaynağı slotu bulunuyor. Güç kaynağını yerleştirdiğiniz kısmın alt tarafında kauçuk ayakçıklar var. Böylece güç kaynağınızın fanının sebep olduğu titreşim de emilmiş oluyor. Kasanın alt tarafında, güç kaynağının daha rahat hava çekebilmesi için delikler de mevcut.



Maelstrom’un alt kısmında açılıp kapanabilen ayaklar bulunuyor. Bu ayakların da alt kısmı kauçuk bir malzeme ile kaplanmış olduğundan, titreşim ve ses konusunda bir adım daha ön plana çıkıyor.

InWin Maelstrom’un yan kapağı, ağırlıklı olarak metal bir ızgaradan oluşuyor. Bu ızgaranın ortasında ise 24 cm’lik bir fan, kasanın soğutmasına yardımcı oluyor. Gerçi bu büyüklükteki fan, yardımcı olmaktan ziyade soğutmanın temelini oluşturur. Fanın 4 yanında bulunan mavi LED’ler ise kasanın güzelliğine güzellik katıyor. Hem de bu LED’ler için açma kapama tuşu da mevcut. Mesela büyük bir dosya indireceksiniz ve bilgisayarınızın açık kalması lazım. Sizin de uykunuz yavaştan geliyor. Böyle bir durumda ışığın gözünüzü rahatsız etmemesi için, kasanın kapağını açıp kablolar arasında gezinmenize gerek kalmıyor. Kapak üzerindeki tuşa dokunuyorsunuz ve LED’ler “çıt” diye kapanıyor. Kapağın üzerinde bulunan ızgaranın çevresinin tamamen titreşim engelleyici süngerler ile kaplanmış olduğunu görüyoruz.




Anakartı yerleştirdiğimiz bölüm, oldukça ferah. Yerleşimi gerçekleştirdikten sonra sağında ve alt tarafında oldukça büyük bir alan kalıyor. Öyle ki, kasanın içine 5970 ekran kartı bile rahat rahat sığıyor. Ürünün 6 tane 3,5 inçlik slotu bulunuyor ve bu slotlar kasanın yan tarafına doğru bakıyor. Sabit disklerin yerleşimi konusunda da InWin kolaylıklarını esirgememiş.


Az önce bahsi geçen sabit disk yerleştirme araçlarını disklerinizin yan taraflarına oturtup, slot üzerinde kaydırıyorsunuz ve sabit diskiniz Maelstrom’un içineki yerini almış oluyor. Titreşim engelleme özelliği olan bu parçalar, kasanın 5,25 inç slotlarının arasında bulunan saklama aracının içinde duruyor. Böylece yeni bir sabit disk aldığınızda “nereye koymuştum ben bu kasanın parçalarını?” diye düşünmenize gerek kalmıyor.


Anakartı oturttuğunuz tabakada işlemcinin bulunduğu bölge açık bırakılmış. Bu sayede yeni aldığınız işlemci soğutucusunu takmak için, bütün anakartı sökme derdinden de kurtulmuş oluyorsunuz. İnce düşünülmüş, güzel bir özellik.




Kasanın sesinden de etmek gerekirse, fazlasıyla sessiz olduğunu söylememiz mümkün. Şöyle ki, içerisinde GTX 480 ve Zalman işlemci soğucusu çalışırken dahi dışarıdan herhangi bir rahatsız edici ses duymadık. Kasanın içerisinde bulunan titreşim emici bileşenlerin işe yaradığı kesin. Maelstrom’un şu zamana kadar gördüğüm en sessiz kasalardan biri olduğunu söylemeden geçmeyelim.



Techno-Labs’in yorumu

Sırf görünümüyle bile aklımızı almayı başarabilen InWin Maelstrom, kullanım rahatlığı ve sessizliğiyle de gönlümüzde taht kurdu. Ürünün tek eksiğinin kabloları, anakartın yan tarafında bulunan deliklerden geçirmek suretiyle saklayamıyorsunuz; çünkü böyle delikler mevcut değil. Bunun yerine gelen kablo toparlama aparatlarıyla kabloları toparlamanız mümkün.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu