Oyun Haberleri

iPhone 4S duyuruldu, çıkış tarihi belli oldu!

Aylardır kulaktan kulağa yayılan söylentiler, ardı arkasına yayımlanan konsept görselleri ve videoların ardından geçtiğimiz gün resmi olarak açıklandığı üzere Apple’ın yeni ürün tanıtım toplantısı birkaç saat önce gerçekleşti. Hemen herkes iPhone 5’in duyurulamasını beklerken Apple’dan iPhone 4S hamlesi geldi. Bu ihtimali de göz önünde bulunduran kişi sayısı pek azdı doğrusu.

Peki iPhone 4S’de neler var?

Apple’ın çift çekirdekli A5 işlemcisi ile çalışan iPhone 4S, Retina Display ekrana, 7 kat daha hızlı grafik işlemcisine ve daha uzun pil ömrüne sahip. 8 Megapixel kamerası bulunan cihazla 1080p HD kalitede video çekebileceğiz. Fotoğraf çekme konusunda da çok hızlı olan iPhone 4S, Samsung Galaxy S II ve HTC Sensetion gibi telefonların çekim hızını da geçiyor. Fotoğraflarda yüz tanıma özelliğinin de olduğunu belirtelim. Ayrıca iPhone 4S, 40 saat müzik çalabilecek, 6 saat Internet’te gezinme olanağı sunacak ve 10 saat video oynatabilecek.

iPhone 4S’in belki de en dikkat çekici özelliği ise, Sini isimli yeni teknolojisi. Android’teki sesli komut sistemine benzeyen bu sistem, aslında daha da gelişmiş. Gündelik konuşma ağzıyla söylenen cümleleri bile algılayabilen Sini, sizin sadece konuşarak telefonunuzla işlerinizi halletmenize yardımcı olacak yapay zeka ürünü bir karakter adeta.

Cihazın kontratlı fiyatları:

16 GB: 199 dolar
32 GB: 299 dolar
64 GB: 399 dolar

Bu arada iPhone 4’ün 8 GB’lik ekonomik modeli satışa sunulacak, ki bunun da fiyatı 99 dolar olarak belirtildi.

iPhone 4S, 14 Ekim’de Amerika, Almanya ve İngiltere gibi ülkelerde satışa sunulacak. Türkiye tarihi ise, henüz bilinmiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu