Teknoloji Haberleri

iPhone 7 resmi olarak ülkemizde satışa çıktı

Ben de dahil iPhone hayranlarının sabırsızlıkla beklediği ha çıktı ha çıkacak dediği Apple firmasının yeni gözbebekleri iPhone 7 ve iPhone 7 Plus sonunda ülkemizde de bugün resmi olarak çıkışını gerçekleştirdi.
Ancak iPhone fanatikleri çeşitli Apple ve teknoloji mağazalarının önünde dün geceden toplanmaya başladı ve uzun kuyruklar oluşturdular. Bursa, Konya, Adana, İstanbul, Antalya ve Sakarya. Şehir fark etmeksizin oluşturulan uzun kuyruklar tabii ki Apple firmasının yüzünü güldürdü.

Zira biliyorsunuz ki ülkemizde uygulanan vergilerden şikayetçi olan şirket, ürünlerinin Türkiye’de her zaman sıkıntılı çıkış yaptığından bahsediyor. Ancak bu kadar kuyrukların oluşması bize göre Apple firmasının en büyük rakibi Samsung’un Galaxy Note 7 cihazında başarısız olmasından kaynaklanıyor. Milyarlarca dolar zarar eden Samsung, Note 7 cihazını yapamadıklarını kabul etmiş ve kullanıcılarından özür dilemişti ki cihazların neden patladığı da hala bulunamadı.

Hal böyle olunca Samsung’un mobil dünyasında kan kaybetmesi, Apple’a yaradı. Bakalım ülkemiz genelinde kaç adet iPhone 7 ve iPhone 7 Plus cihazı satıldı şirketin paylaşacağı rapora göre netlik kazanacak. Ancak oluşan kuyruklardan söyleyebiliriz ki satış rakamları şirketi oldukça memnun edecek.

Apple tarafından onaylanan resmi Türkiye cihaz fiyatları ise şu şekilde;

32 GB iPhone 7 (Siyah, Roze Altın, Altın, Gümüş) = 3249 TL
128 GB iPhone 7 (Aşırı Siyah, Siyah, Roze Altın, Altın, Gümüş) = 3649 TL
256 GB iPhone 7 (Aşırı Siyah, Siyah, Roze Altın, Altın, Gümüş) = 4049 TL
32 GB iPhone 7 Plus (Siyah, Roze Altın, Altın, Gümüş) = 3799 TL
128 GB iPhone 7 Plus (Aşırı Siyah, Siyah, Roze Altın, Altın, Gümüş) = 4199 TL
256 GB iPhone 7 Plus (Aşırı Siyah, Siyah, Roze Altın, Altın, Gümüş) = 4599 TL

Ayrıca Turkcell ve Vodafone operatör markaları da taksitli bir şekilde iPhone 7 cihazlarının satışını başlattılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu