Oyun Haberleri

İptal edilen Doom 4 oynanış görüntüleri ilk defa gösterildi

Doom 3’ün ardından Doom serisi 2016 yılında tekrar bir canlılık kazandı özellikle 2020 yılında çıkan Doom Eternal sonrası birçok yeni ve eski oyuncunun ilgi odağı oldu. Bu süreçte iptal edilen Doom 4 oynanış görüntüleri de Bethesda tarafından daha yeni paylaşıldı.

Bu Doom 4 dünyada geçiyordu, bilinen ana karakterimiz Doom Slayer dışındaki karakterleri öne çıkarıyordu ve aslında “Klasik bir Doom oyunundan uzak sanki daha çok bir Call of Duty gibi hissettiriyordu.”.

İptal edilen Doom 4 oynanış görüntüleri ve Doom 2016’nın eskizleri

Bunca yıl içerisinde iptal edilen Doom 4 için yalnızca 2015 yılında birkaç görüntü paylaşılmıştı. Görseller savaştan harap olmuş bir dünya ortamını gösteriyordu ve alışık olmadığımız bir şekilde birçok asker içeriyordu. Sanki Call of Duty veya Battlefield oynar gibi gözüküyordu.

Yakın zamanda iptal edilen Half Life oyunu için de yaklaşık bir saatlik oynanış videosu paylaşan Noclip, bu tip araştırmalarını sürdürüyor. Böylelikle yayınlanan son belgesellerinde Doom serisinin iptal edilen ve yıllardır merak edilen Doom 4’ün oynanış görüntülerine ulaştılar.

Belgesel’de Bethesda’nın görüntüleri verdiğini belirten Noclip aynı zamanda bu görüntüleri orijinal halleriyle yayınladı. Dolayısıyla söz konusu oynanış görüntüleri direkt Bethesda stüdyolarındaki halleriyle yayında.

Belgeselde Doom 4’ün yanı sıra Doom 2016’nın erken geliştirme aşamalarına dair görüntüler de paylaşıldı. Özellikle “Glory-Kill”lerin geliştirilme aşamasında nasıl gözüktüğünü görmek mümkün.

ID Software’e göre Doom 4 hayranlarının hoşuna gidecek bir oyun olabilirdi, ancak stüdyonun kaynaklarının serinin orijinal halini daha yakından takip eden bir Doom için harcanmasının daha iyi olacağı düşünüldü. Yani: Cehennem ortamı, hızlı oyun, Doom Slayer ve tek kişilik ordu korunmalıydı. Bethesda iptalin en doğru seçenek olduğunu işin başından beri savunuyordu.

ID Software bu stratejilerinin işe yaradığını ve Bethesda’yı yıllar sonra bir Call of Doom’u tozlu raflardan çıkarmaya ikna etmeye yardımcı olduğunu düşünüyor. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu