Oyun Haberleri

İptal edilmiş Avengers oyununu görmelisiniz

Hatırlarsınız, birkaç sene önce, başarılı olan her bilim kurgu veya aksiyon filmini yapımcılar oyun haline getirip bu yapımlardan en iyi şekilde yararlanmaya çalışıyorlardı. 2012 yılında, Avengers ile beraber bu biraz değişmeye başladı.

Avengers, bu pahalı filmlerin oyunlara çevirilmesinde gösterilen reklamların, kampanyaların ve aşırı harcamaların son habercisi oldu diyebiliriz. Hatta yapımcı firması THQ’nun sonunu bu oyun getirmiş bile olabilir. Unseen64 adlı kullanıcının DidYouKnowGaming adlı YouTube kanalı için ortaya çıkardığı bu video bizi bir önceki nesile götürüyor ve yine de bize farklı bir şeyler göstermeyi başarıyor.

Birkaç denemeden sonra THQ Avustralya, oyunu FPS (birincil şahıs görünümü) olarak sunmak için kolları sıvadı. FPS oyun yapmak o dönemin film oyunlarına göre biraz farklıydı. Çünkü çıkan oyunların neredeyse her biri TPS (üçüncül şahıs görünümü) olarak çıkıyordu ve neredeyse birbirlerinin aynısıydılar. Fakat bu Avengers oyununda THQ çok farklı bir şey yapmayı deneyip oyunu FPS multiplayer co-op oyunu olarak çıkarmayı düşündü. Ayrıca hikayesi de 2012 yılında çıkan Avengers filmini değil, tamamen farklı ve çizgi romanlardan derlenmiş bir hikaye olacaktı.

Göreceğiniz videoda, o zamanlar yapılan tüm çalışmaya şahit olacaksınız. Konsept çizimleri, oynanabilir ve sonradan açılabilir karakterler, her karakterin kendine has oynanışı, özel güçler, farklı yetenekler ve daha fazlası. Oyunun yapımı 2011’e kadar, THQ’nun yavaş yavaş gelen iflasına doğru devam etti.

En nihayetinde bu proje de 2013 yılının başlarında kapanan THQ ile beraber tarihin tozlu sayfalarına gömüldü. Sahipsiz kalan diğer THQ oyunları olan WWE,  South Park: The Stick of the Truth ve Evolve gibi oyunlar diğer yapımcıların sayesinde hayatta kalmış olsa da, nedense Avengers’ı kimse devam ettirmek istememiş. Böyle bir oyun çıksa güzel mi olurdu kötü mü olurdu, ona da videoyu izleyerek siz karar verin!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu