Teknoloji Haberleri

İslami Bitcoin geliyor

Bitcoin her hali ile son günlerde her kesim arasında oldukça popüler bir hale büründü. İlk çıktığında pek fazla insanın önemsemediği hatta batacağına dair söylentilerin olduğu Bitcoin, şu anda tabiri caiz ise aldı başını gidiyor. Geride bıraktığımız günlerde Diyanet Vakfı, Bitcoin için “Caiz değildir.” fetvası üzerine Bahreyn Merkez Bankası yöneticisi Halid Hamad, bütün ülkelerin teknolojiyi benimsemesiyle birlikte gelecek yıllarda kullanılacak para birimlerinin Bitcoinler olacağını belirtti.

İslami bitcoinler yolda

İslami Bankacılık Konferansın’da konuşan Bahreyn Merkez Bankası Bankacılık Gözetiminden Sorumlu Yöneticisi Halid Hamad, orta ve uzun vadede İslami bitcoinlerin Orta Doğu’yu beklediği ifadesinde bulundu. Diğer bir yandan bu alanda hizmet veren firmaların yavaş yavaş Bahreyn’e geldiğini söyleyen Hamad, ATM’lerde de bitcoinlerin kullanılabileceğini söyledi.

Bitcoin nedir?

Bitcoin, herhangi bir banka ile bağlantısı olmayıp, resmi kuruluş, vs. ile ilişiği olmayan elektronik ve sadece internet üzerinde kullanılan bir para birimidir. Verilen bilgilere sanal para birimi virgülden sonra 100 milyonuncu basamağa kadar birimlere ayrılabilir. 

Söylenenlere göre para birimi ağı ilk olarak 3 Ocak 2009’da hayata geçti. Maksimum Bitcoin sayısı 21 milyon ile sınırlandırılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu