Teknoloji Haberleri

İşlemci yarışında AMD önde gidiyor

AMD Intel arasındaki amansız mücadelede, AMD’nin işlemci satışları ile Intel’i “ezdiği” ifade ediliyor. Intel, son dönemde işlemci satışlarında AMD‘nin hızını kesmeyi başarmış ve Mindfactory’de, yani Almanyanın en önemli bilgisayar parça sağlayıcılarından birinde AMD’nin hızını kesmeyi başarmıştı.

AMD Intel

Reddit kullanıcısı ingebor‘un TechRadar sitesinden alıp paylaştığı veriye göre AMD’nin Mindfactory bazlı satışları düşmüş durumda. Fakat durumun Amazon gibi sitelerde çok farklı olduğu ifade ediliyor.

AMD Intel yarışında Amazon gibi siteler ne durumda

Amazon’un en çok satan işlemciler listesinin tepesinde AMD Ryzen dominasyonu var. Hatta bu oran,satılan her on işlemciden sekizini kapsayacak kadar büyük.  En tepeyi ise  Ryzen 5 5600X işgal etmiş durumda. Newegg isimli teknoloji sitesinde de durum farklı değil.  Ancak AMD’nin son dönemdeki başarısının asıl sebebinin, firmanın en önemli kozu olarak kabul edilen ucuzluk politikası olmayabileceği ifade ediliyor.

Intel’in yeni nesil işlemcileri Alder Lake  serisinin bu rekabette dengeleri değiştirip değiştirmeyeceği merak konusu. Son dönemde çıkan bazı söylentiler, Alder Lake serisinin, AMD’nin en iyi işlemcisinden bile hızlı olacağını iddia ediyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu