Teknoloji Haberleri

Kablolara veda edin: Creative WP-250

Teknolojinin gelişimiyle birlikte artan ürün çeşitliliği, kulaklık pazarında da kullanıcılara tercihleri doğrultusunda farklı alternatifler sunabiliyor. Ofis ortamı, ev deneyimi, spor faaliyetleri derken, amaca göre hizmet eden ürünlerle hayatımız daha da kolaylaşıyor.

Kablosuz kulaklıkların daha portatif oldukları açık. Artık birçoğumuz metrelerce uzunluğa sahip kablolarla, dışta yer alan mikrofonlarla uğraşmaktan bıktık. Creative’in WP-250 model kablosuz kulaklığı, hareketli yaşam tarzını benimseyenler için bire bir.

Kutuda neler var?

Kutuyu açtığımızda, bir adet kulaklık, kulaklık ucları, bir adet USB şarj kablosu ve kullanım klavuzuyla karşılaşıyoruz.

WP-250, kablosuz bir kulaklık. Özellikle yürüyüş ve spor faaliyetlerinizde fayda görebileceğiniz cihaz, hem müzik dinlemeniz için, hem de gelen telefon aramalarınıza anında cevap verebilmeniz için tasarlanmış. Beraberinde gelen USB kablosuyla şarj edebildiğimiz ürünü, Bluetooth sayesinde bilgisayarımız, tabletimiz, cep telefonumuz veya iPod’umuzla beraber kullanabiliyoruz.

Şık tasarım ve kullanışlılık

WP-250, 18 santim boyunda, net 32 gram ağırlığında. Kullanırken kablosunu başınızın arkasından geçiriyor ve hoparlörlerini kulaklarınızda sabitliyorsunuz. Cihazı kontrol etmemiz için sağ kulaklığın üzerine yerleştirilen panel, kullanım kolaylığı açısından çok şık durmuş. Bu panelde şarkıları değiştirmek, ses ayarlarıyla oynamak, geldiğinde de telefon aramalarına cevap vermek için düğmeler bulunuyor. Ayrıca gelen aramalara cevap vermek için haliyle bir mikrofona da sahip. Üstelik bu mikrofon, içe gömülü olarak geliyor ve böylelikle kozmetik açıdan olumsuz etki bırakmıyor.

Hadi çalıştıralım

Kulaklığımızı beraberinde gelen USB kablosuyla iki saat kadar şarj ettikten sonra, sağ kısımdaki telefon simgesi bulunan büyük düğmesine birkaç saniye basılı tutuyoruz. Ardından kırmızı yanan ışığın maviye dönüştüğünü göreceksiniz. Cihazımız şimdi kullanılabilir halde. Artık Bluetooth aracılığıyla istediğimiz cihazla eşleştirme yapıp, kullanmaya başlayabiliriz.

Her yerde müzik

WP-250’nin ses kalitesinin iyi olduğu söylenebilir. Özellikle bağladığınız cihazınızın ekolayzer ayarlarını da düzenledikten sonra maksimum kaliteye ulaşabiliyorsunuz. Bas ve tizler, sesin temizliği ve kulağınıza dağılımı gerçekten hoş. Yumuşak bir maddeden yapılan kulaklık ucları sayesinde ses, hemen hiçbir kayba uğramadan kulağınıza ulaşıyor. Dışarıdaki seslere karşı da iyi bir yalıtım sağlandığını söyleyebiliriz.

Hem rahat, hem değil

Diyelim bisiklet kullanıyor veya koşu yapıyorsunuz. Temponuza hiçbir etki etmeden seçimlerinizi yapabiliyor olmanız, bu kulaklığın en güzel yönü belki de. Zaten Creative’in bu kulaklık için politikası da bu; hareket halindeyken sadece sevdiğiniz şarkıları değil, aynı zamanda telefon görüşmelerinizi de rahatlıkla yapabilmeniz.

Evden uzakta, şarj gereksinimi duymadan uzun süre müzik dinleyebilir, telefon görüşmeleri yapabilirsiniz. WP-250, telefonla konuşurken 9, müzik dinlerken de 8 saate kadar kullanım süresi sunuyor, ki bu da kullanım rahatlığı açısından gayet iyi. “Eyvah şarjım biter mi, az konuşayım, az müzik dinleyeyim” gibi korkularınız olmuyor kısacası.

Sıkıntılı yönü ise, cihazın bazen temponuza ayak uyduramıyor oluşu. Diyelim telefonunuzda müzik açtınız, cihazınızı cebinize koydunuz ve sesi de Bluetooth kulaklığınızla alıyorsunuz. Bir süre sonra, seste kesintiler yaşayabiliyorsunuz. Özellikle spor yapanlar için uygun olması gereken bu ürün, bu tip sıkıntılarla kullanıcısını zor durumda bırakabiliyor.

Ayrıca WP-250, kulak içi olarak tasarlandığı için, ilk etapta kulak ağrısı yapabilir. Kutunun içinde gelen diğer kulaklık uclarını da deneyerek en uygun olanı seçebilirsiniz. Yine de bir süre sonra oluşan ağrılar, müzikten alacağınız keyfi önemli ölçüde düşürebiliyor. Zaten birçok kullanıcı, kulaklık alırken “kulak içi mi, değil mi?” diye bakarak alıyor. Dolayısıyla ilk seçenekten hoşlanmayanlar için WP-250’nin sevimli olduğunu söylememiz güç.

Sonuç olarak:

Hem müzik dinlemek, hem de telefonunuzu  kontrol etmek için tek nokta arıyorsanız, üstelik hareketli bir kişiliğe sahipseniz, tam da sizin profilinize uygun bir cihaz WP-250. Nadiren yaşanan ses kesintilerini ve kulakta ilk etapta oluşturabileceği rahatsızlık hissini bir kenara bırakırsak, iyi ses kalitesi ve kolay kullanılabilirliğiyle kablosuz kulaklık ihtiyacı olanlar için WP-250’yi tavsiye edebiliriz.

Teknik özellikler:

Sürücü:    13.5mm Neodymium magnet
Frekans cevabı:    20Hz ~ 20kHz
Wireless teknolojisi: Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate)
Bluetooth profilleri: A2DP (Wireless stereo Bluetooth), AVRCP (Bluetooth remote control), HSP (Headset profile), HFP (Hands-free profile)
Ses kodeği: SBC, FastStream
Çalışma aralığı: Up to 10m / 33ft
Mikrofon: Built-in omni-directional microphone
Güç kaynağı: Rechargeable Lithium Ion battery, 3.7V, 180mAh
Şarj süresi: 2 saat
Müzik dinleme süresi: 8 saat
Konuşma süresi: 9 saat
Net ağırlık: 32g / 1.1oz

Artıları: Güzel ses kalitesi, şık ve kullanışlı tasarım

Eksileri: Nadiren de olsa ses kesintileri yaşanabiliyor, kulağa ilk etapta rahatsızlık verebiliyor.

Puanı: 75 / 100

Fiyatı : 185 TL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu