Oyun Haberleri

Kadın generaller Steam yorumlarını karıştırdı

Son yıllarda oyun dünyasına da sıçrayan politik ayrımcılık, bu kez Total War serisini vurdu. 2013 yılında çıkan Total War: Rome 2, sahip olduğu inceleme ortalamasıyla Steam‘in en iyi 100 oyunu arasında bulunuyordu. Çoğunlukla olumlu olan incelemeler, oyuna son gelen ücretsiz güncellemeyle birlikte tepe taklak oldu. Ancestral adını alan güncellemeyle birlikte oyuna kadın komutanlar ekleyen geliştiriciler, kadınların da oyunun bir parçası olmasını istiyor. 

Total War serisine kadın generaller eklendi

Ancak tarihi gerçekliğiyle seri boyunca ün yapan bir oyunun tarihi bu kadar değiştirmesi, oyuncuları rahatsız etti. Çünkü oyunun geçtiği tarihte, kadınlar komutan olamıyor. Oyuncuların bu tepkisine karşı herhangi bir açıklama yapmayan Creative Assembly ise kendi forumlarında bununla alakalı açılan konuları kitliyor. Oyunda bulunan Kush Krallığı‘nın yüzde 15‘lik general kısmını kadın yapan geliştiriciler, bakalım topluluklarını dinleyip generalleri oyundan kaldıracak mı?

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce politik ayrımcılık konusu oyunlara da taşınmalı mı? Hali hazırda Hollywood filmlerini ele geçiren politik ayrımcılık, oyunlara tamamen sıçrarsa, oyunların nasıl bir hal alacağını merak ediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu