Oyun İncelemeleri

Kinect Sports

Microsoft’un hareket algılayıcısı “Kinect” son zamanlarda en çok konuşulan detaylardan biri haline geldi. Özellikle Dance Central incelememizden sonra, biraz da spor yapalım, daha çok eğlenelim dedik.

Kinect Sports’un bizlere ne katacağı konusundaki bu detayları okumadan önce, oyunu nerede oynayacağınıza karar verin ve alanınızı olabildiğince kırılacak eşyalardan arındırın. Çünkü farkında olmadan kollarınız ve bacaklarınızın kontrolünü kaybedeceksiniz.

Beklentilerimizi karşılama vakti
Kinect Sports’ta altı çeşit spor dalı bizleri karşılıyor. Bowling, boks, voleybol, futbol, masa tenisi, atletizm.

Bir FIFA, bir PES veya bir NBA asla olamayacağını bilmeme rağmen, eğlenceli grafik anlamında Kinect Sports futbol tarafında yüksek puanı hak ediyor. Kötü olan yanı ise kinect kontrolünün bir süre sonra yorucu hale gelmesi.

Futbol demişken, söylemeden edemeyeceğim; asıl zorlanacağınız kısım, hem el hem de ayaklarınızı kullanacak olmanız. Özellikle de top sektirmek isterseniz olacaklardan ben sorumlu değilim.

Sadece futbol değil, diğer spor dalları da son derece eğlenceli işlenmiş. Yani tek oyun moduyla sınırlı kalmamanızı ve multiplayer modda futbolu kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum. Hatta masa tenisine başladığınız anda diğer sporları bile unutmanız mümkün.

Bowling oynarken topun tüm kontrolünü avuçlarınızda hissetmek size ayrı zevkli gelecek. Engelli koşu esnasında bacak kaslarınızı o kadar zorlayacaksınız ki, spor sizin için işkence haline gelebilecek.

Altı spor çeşidini bir yana bırakalım, ayrıca on altı tane farklı zorluklarda mini oyunlar da sizleri bekliyor. Özellikle bowling’de iki adet topu kullanarak adınızı listenin en başına almak istiyorsanız, kuvvetli atışlara ihtiyacınız olacak.

Görüntüden daha fazlası
Açıkçası beğenmeyeceğiniz tek spor, tahmin diyorum ki atletizm olacak. Cirit atarken olduğunuz yerde koşup, elinizdeki ciriti fırlatmak çok zor olacak. Kinect bağlantısı bu anlamda çok zayıf kalıyor ve bu nedenden birkaç dakika sonra sıkılacaksınız.

Kinect Sports’un güzel yanlarından biri de, atletizm hariç, diğer sporların son derece gerçekçi görünmesi. Boks yaparken yediğiniz yumrukların etkisiyle nefesiniz kesilirken, kalp atışlarınızı duyacaksınız.

Tüm spor dallarını denememe rağmen, en başarılı ve kesinlikle en eğlenceli olanı futboldu. Bir PES ya da FIFA olamayacağını zaten biliyorum, yazımın başında da nedenlerinden bahsetmiştim. Takım arkadaşınıza pas verirken veya kalecinizi kontrol ederken gerçekten yorulacaksınız, hatta topa kafa atarken gerçekten futbol oynadığınızı hissedeceksiniz. Zamanımın çoğunu futbol tarafına harcadığımı itiraf ediyorum.

Grafik ve ses
Kinect Sports, ses ve grafik bakımından her oyunsevere hitap etmeyebilir. Müzikler ve ses efektleri akılda kalıcı özelliği sayesinde, dilinize dolanırsa şaşmayacağım.

En azından sunucumuzun itici bir sesi yok.

Kısacası
Birkaç yıl önce Wii Sports’un yapamadığını, Kinect Sports yapmış gibi gözüküyor. Çünkü gerek hassasiyet, gerekse grafik ve ses anlamında eksiklerin tamamı giderilmiş gibi. Hala söz konusu olan uzaklık sorunu çözülebilmiş değil. Doğal olarak tavsiyelerime kulak asın ve vazonuzu, eğerleri eşyalarınızı bu oyunu oynarken ortadan kaldırın.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu