Oyun Haberleri

Kıymeti bilinmemiş oyunlar

Oyun dünyasında sıklıkla çıktığı anda sönüp giden ve unutulan mevcuttur. Bu oyunlar genellikle, emeğe saygısızlık etmek istemem ama, bu tarz bir tepkiyi hak ederler. Nitekim bazı oyunlar ise eleştirmenlerden olumlu not almasına rağmen aynı kaderi paylaşırlar. Nedendir bilinmez ancak bu oyunlar hak ettikleri değeri bir türlü bulamadılar.

Gamingbolt sitesinde bu oyunların PlayStation 3 platformunda olanları için bir liste çıkartılmış. Bazılarının adını bile duymamış olabilirsiniz ancak şunu bilin ki bu oyunlar gerçekten de büyük umutlar vaat ediyorlardı.

NOT: Sıralama herhangi bir kritere göre değil rastgele yapılmıştır. Listedeki oyunlar PSN ve çoklu platform oyunlarıdır. Ayrıca bu listedeki hiçbir oyun küçümseme amacı ile yapılmamıştır.

Peggle

Artık klasikleşen puzzel oyunlarından birisiymiş gibi gözüken Peggle, PopCap Games tarafından geliştirilen 55 bölümlü bir oyun. Ancak maalesef bir Zuma kadar rağbet göremedi.

Ninja Gaiden: Sigma

Team Ninja ekibinin PlayStation 3 için hazırladığı Ninja Gaiden: Sigma’da oyunda elde ettiğiniz karma puanınızı kaydedip PSN üzerinden sizi bir liderlik tablosunda sıraya koyuyordu.

Blazblue: Calamity Trigger

Arc System Works tarafından geliştirilen bu dövüş oyunu 2D olarak geliştirilmişti. Toplam 12 oynanabilir karakterin bulunduğu oyunda her karakterin kendisine has bir tekniği bulunuyor.

Echochrome

Echochrome gerçekten genel puzzle oyunlarında farklı olarak hem karakteri hem de platformu kontrol edebildiğiniz, ve platformun şeklini değiştirerek ilerleyip bölümleri geçtiğiniz bir oyundu. Gerçekten değişik yapısı ve oynanış mantığı ile ilk gerçekleştiren Echochrome büyük olasılıkla renksiz görünümünden dolayı ilgisiz kaldı.

The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena

Tek oyunculuk moduna yeni bir tecrübe katan The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena’da savaş sahnelerinin yoğunluğu dikkat çekiyordu. Starbreeze Studios ve Tigon Studios tarafından hazırlanan oyun grafiksel açıdan mükemmel olmasa da yeterli seviyedeydi. Belki FPS yerine TPS olsa biraz daha farklı olabilirdi.

Eternal Sonata

Esasen Xbox 360 için çıkan oyun daha sonra PS3 için de yapıldı. Genel olarak tipik konsol rol yapma oyunlarının mantığını takip eden Eternal Sonata oyuncular en fazla on iki kişiden oluşan bir grubu kontrol ederek bulundukları dünyayı keşfederler.

Pac Man Championship Edition DX

Aslında o yılların eskitemedi oyundur. Onu hiç kimse göz ardı edemez. Klasikler arasına girmiş bu oyun için kötü bir söz söylemek sanırız kimsenin içinden gelmez. Nitekim Packman’in bu versiyonu oyucular tarafından o kadar tutulmadı. Belki neon grafiklerinden belkide oyundaki diğer değişikliklerden dolayı insanlar biraz burun kıvırdı.

Castle Crashers

Castle Crashers, kendine has beat-em-up aksiyon tarzında RPG öğeleri ile süslenmiş bir oyundu. Karşınıza çıkan düşmanları kesip biçerek zafere doğru yol aldığınız oyun The Behemoth tarafından geliştirilmişti.

Shatter

90’ların arcade oyunlarının daha modern halini yansıtan Shatter’ın yenilikçi kontrolü ve fiziği oyunun en büyük özellikleri olarak gösterilebilir. Ancak klasik arcade tarzı, eskilerin çok sevdiği ancak yeni nesil oyuncuların fazla ilgi göstermediği bir tür olduğunu gösteriyor sanırız.

The Darkness

Franchetti suç ailesinin korkusuz bir üyesi olan tetikçi Jackie Estacado, 21. yaş gününde karanlığın gücü tarafından ele geçirilir. Doğa üstü güçleri düşmanlarının dizlerini titretse de Karanlığın da onun için bazı planları vardır. Hafif Vampires’ı hatırlatan atmosferine rağmen bu oyun da yine “Yazık oldu” denilen oyunlardan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu