Oyun Haberleri

Kulaklarınızın pasını silmeye geldiler

Gerek konsollarda olsun, gerek PC platformunda, aslında oyunlarda en çok dikkatinizi çeken şeylerden biri de oyun müziklerdir.

Gel gelelim kimi zaman grafiklerini yetersiz bulduğunuz oyunların, sadece müzikleri yüzünden oynamaya devam ettiğinizi tahmin edebiliyoruz.

Atmosfere büyük katkısı olduğu gibi sadece kendi başına bile efsane olabilen bu oyun öğesi, siz oyununun kendisini beğenmeseniz bile her daim kulaklarınızda kalır. İçinizden mutlaka bazı oyunların müziklerini açıp dinleyenleriniz olmuştur.

İşte tam böyle bir zamanda bizim da aklımıza bu listeyi yapmak geldi ve aklımızdaki en iyi oyun müziklerini sizler için sıraladık. Elbette müzik tamamen göreceli bir durum olduğu için listeye genellikle artık klasikleşmiş ve hemen hemen nerede olsa tanıyabileceğiniz müzikleri almaya çalıştık. Lakin içinde fazla ünlenmemişler de mevcuttur.

Şimdi sizleri ekibimizin şeçtiği 10 oyun müziği ile başbaşa bırakıyoruz. Sizler de galerinin altına kendi hayran olduğunuz oyun müziklerini yorum olarak bırakın, bir sonraki galerimizde de onlara yer verelim.

İyi dinletiler.

Assassin’s Creed 2

Ubisoft’un efsanevi serisi AC’nin hikayesi kadar müzikleri de can alıcıydı. Özellikle bizim için bu serinin ikinci oyununda karşımıza çıkan ve genellikle oyunun yarış modunda çalan o müzik içimizde bir kıpırtı oluşturuyordu.

Guild Wars 2 – Norn Theme

Yeni çıkan Guild Wars 2 oyununun daha ilk haftalarda milyon seviyesinde kullanıcıya ulaşmışması elbette pek çok öğeye bağlı. Bunların içinde oynanış, farklı mekaniği, grafikleri gibi görsel öğeleri bulunurken kulağımızı şenlendiren müziklerini de unutmamak gerek.

The Curse of Monkey Island – Main Theme

Guybrush Threepwood’un maceralarına tanık olduğumuz dünyanın en eğlenceli serisinden Monkey Island’ın ana tema müziğini ne zaman duysak içimizden kalkıp oynamak gelir. Öyle neşeli ve canlı bir melodidir ki o, sizi bir süre için bütün dertlerinizden kurtarır resmen.

Diablo – Tristram

Blizzard’ın efsane serisi her yönüyle çok sevilmiştir. Müzikler konusunda da oldukça başarılı olan Dİablo özellikle eski köyümüz Tristram’ın tema müziği ile efsaneleşmiş hatta masa üstü RPG’lerde fon müziği olarak bile kullanılamay başlanmıştır.

Skyrim – Main Theme

Artık onun hakkında bir şey söylemeye gerek yok. Seveniniz oldu, sevmeyeniniz oldu ancak 2011’in en iyi oyunu seçilen ve ödüle doymayan Skyrim belki de en çok yüzlerce cover’ı yapılan ana teması ile gündeme geldi.

Skyrim – Dragonborn

Silent Hill – Theme Song

Konami bizleri bu karanlık ve boğucu dünya ile buluşturduğunda tek amacı bizleri korkutmak ve yerimizden zıplatmak değildi. Aynı zamanda bizlere hüznü, dramı ve insanlığın çelişkili ruh halini de sunmaya çalışıyordu. Bunu da en iyi müzikleri ile yaptı. Özellikle de ilk oyundaki tema müziği ile.

Baldur’s Gate II: Throne of Bhaal – Main Theme

Şu sıralarda merakla ilk oyunun Enhanced Edition versiyonunu beklediğimiz BG serisi efsane olurken müziklerini kullanmıştır. Özellikle serinin ikinci oyununun ek paketi ToB’daki ana tema şahsen bizim için dakikalarca oyuna başlamayıp orada beklememizi sağlayan büyük bir unsurdur.

Hitman: Blood Money – Vegas

Jasper Kyd’ı artık oyun camiasında tanımayan yoktur. Neredeyse her oyunda kendisinden bahsettiren ünlü besteci Hitman’in son çıkan oyununda da döktürmüştür yeteneğini. Bu oyunda bir de Vegas adında bir tema müziği vardır ki değmeyin gitsin.

Revenant – Main Theme
Belki yeni kuşak onu fazla bilmez, adını da çok duymamış olabilir, nitekim Türkiye’de bozuk CD’leri ile kötü üne sahip olmuş muhteşem bir RPG oyunudur Revenant. Sountrack’i ise oyunun önüne geçebilecek kalitede mükemmel ezgilerden oluşur ki bütün gün oturup sadece müziklerini dinleyebilirsiniz.

Planescape Torment – Deionarra’s theme

Black Isle’ın başka bir RPG efsanesidir Torment. Nameless One ile yaşadığımız o macera bizleri sadece fantastik bir dünyada garip yaratıklarla savaştırmaz. Hatta gerekirse bütün oyunu hiç savaşmadan da bitirebiliriz ancak bize yaşattığı tüm o diğer duygular, onlar Torment’in ezgilerinde saklıdır. Onlardan en güzeli de Deionarra ile konuştuğumuz sahnede çalan müziktir. Nasıl içimize işler, nasıl ezer bizi o müzik. Dikkat edin ard arda dinelemek doğaüstü bir melankoliye sebep olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu