Oyun Haberleri

Küresel konsol kıtlığı sona erdi

Sony’nin CES’te geçkeleştirdiği konferansta yoğunlukla PlayStation ürünlerini vurguladı. Engelli oyuncular için Project Leonardo‘yu önceki haberimizde okumuştunuz. Bunların yanında PS VR2 için Beat Saber oyununun PlayStation 5’e geldiğini de duyurdular. Sunumun bir bölümünde konuşma yapan Jim Ryan, PS VR2‘nin önümüzdeki ay satışa çıkacağını duyururken küresel konsol kıtlığının da bittiğini sözlerine ekleyerek, konsolun artık mağazalarda rahatlıkla bulunabileceğini açıkladı.

Küresel konsol kıtlığı çip üretim sürecindeki rahatlama ile sona erdi

Pandemi süreci ile başlayan çip üretimindeki sorunun bitmesi sadece PlayStation 5 için değil, diğer konsol ve ürünlerinde de piyasada daha rahat bulunacağı anlamına geliyor. Bunun sonucu fiyatlara etki yapar mı bilmiyoruz ancak düşmenisi beklediğimiz bir gerçek.

Tabii bunun bir de diğer yöne oyun çeşitliliğinin artacağı yönünde olacaktır. Zira hem PS VR2’nin çıkışı hem de yeni konsolların satışındaki rahatlama ile birçok firmanın da oyun üretim süreçlere hızlanacaktır.

Ayrıca Ekim ayındaki son satış rakamı açıklamasından bu yana 5 milyon adet daha fazla satan PlayStation 5, toplamda 30 milyon satış adedine ulaşmış oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu