Oyun Haberleri

Little Devil Inside tasarımları ırkçılık ile suçlanıyor

Geçtiğimiz hafta düzenlenen ve sosyal medyanın da gündeminde oturan Playstation 5 sunumunun yıldızlarından birisi de Little Devil Inside olmuştu. Farklı grafik yapısını oldukça eğlenceli gözüken bir dünya ile birleştiren yapım hiç beklenmedik bir suçlama ile karşı karşıya kaldı. Oyunun yeni videosunda gözüken bazı düşman tasarımlarının ırkçı olduğunun iddia edilmesinin ardından yapım ekibinden de açıklama gecikmedi.

Little Devil Inside ırkçılık ile suçlanıyor

[reklam=496]

Bildiğiniz gibi Amerika’da yaşanan George Floyd olaylarından sonra ırkçılık tüm dünyanın gündemine oturmuş durumda. Bu konuda aklı selim bütün insanların fikrinin aynı olduğunu düşünüyorum. Bazı durumlarda ise anlam verilemeyen duyarlarla karşılaşılabiliyor. 

İlk olarak Kickstarter projesi ile ortaya çıksa da Little Devil Inside popüleritesi Playstation sunumu ile başladı. Oyunun gösterilen videosunda Afrika yerel kabilelerinde de gördüğümüz, hatta Crash serisinin maskotunda da benzeri gözüken maskeli düşmanlar yer alıyordu. Bu düşman tasarımlarının Afrika yerel kabilelerine benzediği ve bu nedenle de ırkçı bir yaklaşım olduğu belirtildi. İşte bu düşmanların ırkçı tasarımlara sahip edildiği sosyal medyanın gündem maddelerinden biri oldu. Gelen tepkiler üzerine yapım ekibi ise bir açıklama yaptı ve bu tasarımların değiştirileceğini duyurdu. 

Aynı hassasiyetin orta doğu temalı oyunlarda ya da rusların sürekli kötü gözükmesine karşı bir duruş sergilemesini ise tabi ki göremiyoruz. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce yukarıdaki görselde de yer alan tasarımlar ırkçılığın bir işareti mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu