Oyuncu Aksesuarları

Logitech G27

Dünyanın önde gelen çevre birimleri üreticisi Logitech, çıkarttığı her üründe kalitesini koruyan bir firma. Daha önceki G25 direksiyon seti büyük ilgi görmüştü. G27 ile Logitech, bu başarıyı biraz daha öteye taşımak istiyor.

G25’e oldukça benzeyen G27, ufak yeniliklerle geliyor. G25’e oranla direksiyon simidi daha kalınlaştırılmış. Bu geliştirme, ele daha rahat oturmasını sağlıyor. Ayrıca direksiyon simidine eklenen LCD durum göstergesi ve fonksiyon tuşları, G27’nin G25’e olan üstünlükleri arasında.
 
Metal aksam pedalları, debriyaj ve vitesleri ile size gerçeğe yakın bir araba simulasyonu sunuyor.

 
Logitech G27 direksiyon setinin özelliklerine bakalım ve detaylı fotoğraflar eşliğinde inceleyelim.

Logitech G 27’nin öne çıkan özelliklerini sıralayacak olursak:

-Çift Motorlu güç geribildirimi

Oyunda arabanızın hızı ile orantılı şekilde sertleşen, yol durumuna göre titreyen ve savrulma duygusunu hissettiren direksiyon sistemi. Bu sayede oyunun atmosferini en yüksek seviyede hissediyorsunuz.

-Devir Göstergesi

Yukarıda bahsettiğimiz gibi, LED gösterge ile destekli oyunlarda arabanın devirini görebiliyorsunuz.

-Altı konumlu vites

Debriyaj ile beraber, simulasyon oyunlarında en iyi başarımı alıyorsunuz

-Deri Direksiyon Simidi

28cm’lik direksiyon Simidi, daha iyi bir tutuş için deri kaplanmış.

-900 Derece Direksiyon Açısı

Sağ ve sol kilitlenme noktaları arasında 2.5 tur döndürebiliyorsunuz. Gerçek arabalardaki gibi.

Bakalım, G27 oyunda bize bu hisleri yaşatacak mı?

28cm genişliğinde olan direksiyon, oyunda etkili bir deneyim yaşatıyor. Dirt 2 ve Race Driver Grid oyunlarını oynadık ve özelliklerinde belirtildiği gibi, araba hızlandıkça direksiyon ağırlaşıyor. Kontrolu kaybettiğinizde size o hissi aktarıyor. Hakiki deri kaplaması, dikişleri ile görsel açıdanda oldukça hoş.
 
Direksiyonun arkasında bulunan, F1 vites oyunlarda oldukça kullanışlı. Debriyajı desteklemeyen oyunlarda, vitesi direksiyon arkasındaki vitesleri kullanabilirsiniz.
 

 
G27’nin güç girişi ve diğer pedal ve vites kutusu gibi parçalarla iletişimi, direksiyonun altında bulunan girişlerden sağlıyor.

Vites kutusu oldukça gerçekçi ve rahat. Arabanızında viteslerinin böyle olmasını isteyebilirsiniz oyun oynarken. Direksiyonda karşılaştığımız deri kaplama, vites körüğünde ve topuzunda da karşımıza çıkıyor. Vites kutusunda bulunan tuşlarıda ayarlayabilirsiniz.
 

Oyun sırasında pedallarda oldukça gerçekçi. Debriyaj arabadaki gibi yumuşak değil. Basarken sertliği hissediyorsunuz. Fren ve gaz pedallarıda yumuşaklık olarak aynı değil.

Halı tutucuları sayesinde kaymadan rahatça oynayabiliyorsunuz.

Techno-Labs’ın Yorumu:

Logitech, G-25’deki gibi G-27’de de oldukça başarılı. Zaten aşırı farklılıkları yok. G-27 için makyajlı G-25 diyebiliriz.

Beni en çok, debriyajı her oyunun desteklememesi üzdü. Oyun yazan firmalar bu tip özenle hazırlanmış ürünler için daha geniş destek verebilirler. Direksiyon sertliği, titremesi gayet hoş. Yoldaki çukurları bile hissedebiliyorsunuz.

Benim en büyük şikayetim, bu tip yüksek seviye ürünlerde çok kablo kalabalığı oluyor. Artık kablosuz sistemli çıkmaları gerek diye düşünüyorum.

Puan : 8.5 / 10

Fiyatı : Satılan yere göre 800 ile 900TL arası değişmekte

Artılar

-Titreşimli, duruma göre sertleşen ve savrulma gibi duyguları hissettiren direksiyon
-Gerçeklik hissi veren pedallar
-Etkili vites kutusu

Eksileri

-Montaj ayakları, kalın masalara uymuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu