Oyuncu Aksesuarları

Logitech G400s Gaming Mouse

Oyuncu aksesuarları denildiği zaman akla gelen ilk markalardan biridir Logitech. Hem kalitesi, hem çevresel ürünleri ile kullanıcıların gönlünde taht kuran firmanın, oyuncular için meşhur G serisi yeni ürünleri ile yeniden piyasaya çıkıyor.

Bir oyunda sağlam ve akıcı oyunculuk için her zaman PC’nin performansına ve grafik gücüne odaklanırız. Kısaca yazılım ve kasa tarafının üstüne çok düşeriz. Ekran kartı, anakart, hard disk derken bu durum uzar. Bir de tüm bunların üstüne yazılımsal ögeler, ekran kartı güncellemeleri, kullandığımız işletim sistemlerininde güncellemeleri dahil olur.

Bir o kadar donanımsal ürünlerde önemlidir. Örneğin bir PC oyuncusunun en önemli silahı klavye ve fare olduğuna göre özellikle Battlefield 4 gibi multiplayer’ı büyük FPS ve/veya TPS türü oyunlarda hangi model silah yani fare kullanalım diyecek olursanız, G400s tam size göre.

G400s kablolu bir lazer fare. Tamamen sağ elini kullananlar için tasarlanmış, avuca kolay sığabilen ve sağ elimizle kolaylıkla kavrayabileceğimiz bir yapıya sahip. Orta parmağımız fare tekerleğine tam otururken, üzerindeki diğer kısayol tuşlarına ulaşmak da bir o kadar rahat oluyor. Battlefiel 4 ve Call of Duty Ghosts’u Logitech G400s ile saatlerce oynamama rağmen ıslak veya terli elle kullanıldığında herhangi bir kayma yapmıyor. Fare’nin dış yüzeyi oldukça sade ve güzel bir tasarıma sahip. Boya baskıları da o kadar iyi ki uzun süre silinmeyecek düzeyde.

Fare üzerindeki düğmelere bakınca, diğer tüm Logitech fareleri ile özdeşleşmiş durumda. Kaydırma tekerleği de standart. G400s’te DPI ayarı için iki tuş göze çarpıyor. DPI ileri ve geri seçeneği var. Ayrıca Logitech Gaming Software kullanılarak bu tuşa herhangi bir işlev atanabiliyor.

Beraberinde gelen yazılımı ile G400s’teki yan tuşlar programlanabiliyor ve farklı seçenekler kaydedilebiliyor. Bunun yanında yazılım ile farklı oyunlar için özel profiller oluşturarak ayarlı tuşlarınızı kolaylıkla bu oyunlara entegre yapabiliyorsunuz.

Farenin alt kısmına baktığımızda ise üç adet plastik ayak olduğunu görüyoruz. Bu plastik ayaklar çok kaygan oldukları için herhangi bir yüzeyde sorunsuzca çalışıyorlar. Yani mousepad olmasa da kullanımı rahat.

G400s, MX518 ve G400 oyun fare’lerinin güçlü özellikleri temelinde geliştirilmiş bir aksesuar. G400s, klasik MX518 şeklini korurken doğal yuvarlak kavrama yerleri ile uzun oyun süresinde maksimum rahatlık sağlıyor. Battlefield 4’te zor şartlarda da kullandığınız araçlarla iyi manevralar yapmanızı sağlıyor (Battlefield 4’ü örnek verme sebebim de, helikopter kullanımı zor olan FPS olarak gördüğüm için) Oyun koşulları normal fare’leri çok zorlar. G400s dayanıklılık için tasarlanmış ve bu konuda amacına da ulaşmış.

Lazer optik okuyucu farenin alt kısmının tam ortasında yer alıyor. G400s’in kablosu ise plastik kaplı. Kablo boyutu da oldukça uzun lakin bu dizüstü bilgisayarda kullanacak olan kullanıcılar için kalabalık yaratabilir.

Teknik Özellikler (Logitech resmi internet sitesinden alınmıştır):
Çözünürlük: 200 – 4000 dpi
Görüntü işleme: 5,8 megapiksel/saniye
Maks. hızlandırma: 25G
Maks. hız: en fazla 70-140 inç (4,06 m)/saniye
USB rapor hızı: 1000 rapor/saniyeye kadar
Uyku modu: devre dışı
Dinamik sürtünme katsayısı: ,09 µ (k)
Statik sürtünme katsayısı: ,14 µ (s)
Toplam ağırlık: 133 gram
Kablo: 15 gram

Sistem Gereksinimleri:
–    Windows 8, Windows 7 veya Windows Vista
–    USB bağlantı noktası
–    İsteğe bağlı yazılımı yüklemek için İnternet bağlantısı
Dayanıklılık
Düğmeler (Sol / Sağ / Üçüncü): 20 milyon tıklatma
Ayak: 250 kilometre
Kutu İçeriği
–    Fare
–    Kullanıcı belgeleri

Fiyat: Piyasada 100 TL’ye kadar bulunabiliyor

Sonuç
Son zamanlar piyasada yerini alan en kaliteli ve uygun bütçeli fare olduğunu söyleyebilirim. FPS ve TPS tarzı için yaratılmış muazzam bir silah. Rahat kullanımı ve terleyen elde bile kaygan olmaması büyük bir artı. Tasarımda oldukça hoş ve yüksek sensör başarısı ön plana çıkıyor.

Artılar
– Çok yüksek sensör başarımı
– Rahat kullanım
– Sağlam tasarım
– Çok iyi yazılım desteği
– Performansına göre uygun fiyatlı

Eksiler
– Solaklara göre değil
– Tutarlılık muadil farelere göre fazla başarılı değil

 Puan: 91/100

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu