Oyuncu Aksesuarları

Logitech G700

Son dönemin trendi, MMO oyuncularına yönelik fare geliştirmek olsa gerek, firmalar ardı ardına yüksek çözünürlüğe sahip, 35 tuşlu, devasa fareler üretmeye başladı. Ancak bu firmalardan bazıları bu işi ciddiye almış gözüküyor.


Bu firmaların önde gelenlerinden Logitech, son ürünü G700’le karşımıza çıkıyor. Paketin içinde bir adet USB uzatması, fareye takılabilen USB kablosu, kablosuz verici ve kullanım klavuzuyla birlikte G700 oyuncu faremiz bulunuyor.



Fareden önce paket içeriğinde bulunan aksesuarlardan kısaca bahsedelim. USB uzatmasını kablosuz nano alıcı için kullanabiliyorsunuz. Bu nano alıcı Logitech’in Unify teknolojisini kullandığı için bu teknolojiyi destekleyen 6 adet Logitech cihazını aynı anda farklı alıcılar kullanmadan takabiliyorsunuz. Ayrıca saniyede 125 veriden 1000 veriye kadar aktarım yapabilme yeteneğine sahip olduğu için hızlı hareketleriniz de oyuna direk aktarılabiliyor. Fareye takılabilen USB kablosu ise, hem farenizi şarj etmeye, hem de isterseniz kablolu şekilde kullanmanıza yarıyor.

Aksesuarlardan sonra faremizin genel yapısından bahsedelim. Öncelikle farenin kaplamasında düz yerine pütürlü bir yüzey tercih edilmiş. Biraz elinizi terletse de elinize oturması bu şekilde rahatça sağlanmış. G700 ilk bakışta biraz yüksek gelebilir. Ancak inanın bu sizin, farenin üzerindeki tuşları kullanmak için en uygun pozisyon. Farenin üzerinde toplamda 13 tuş bulunuyor. Ancak bu tuşlar, ergonomik yapıya göre konumlandırıldığından kullanılmaları çok rahat. Başparmağınıza denk gelen dört farklı tuş bulunuyor. Bu tuşları yukarı ya da aşağı ittirerek kullanabiliyorsunuz.



Benzer şekilde işaret parmağınıza denk gelen üç tış ise parmağınızı ileri veya geri ittirerek kullanılabiliyor. Tekerleği de sağa, sola ittirdiğinizde iki tuşa sahip olduğunuzu farkediyorsunuz. Ayrıca üzerine de basarak bir başka tuş özelliğini kullanmak mümkün. Bu tekerlek, son dönem Logitech farelerinde olduğu gibi iki modda kullanılabilme yeteneğine sahip. Toplam 13 tuşa sahip olan G700’ün 8 tuşu programlanabilir yeteneğe sahip. Bütün bu programlamayı, Logitech’in SetPoint yazılımından gerçekleştirebiliyorsunuz.

G700’ün alt kısmında dört adet söylemesi zor olan Politetraflüroetilen alanlar bulunuyor. Bu alanlarla birlikte G700’ü toplamda 250 km kadar gezdirebilmek mümkün. Logitech’in oyun farelerinde kullandığı Gaming Laser’a sahip olan G700, 200-5700 DPI çözünürlük oranına sahip. Bu çözünürlükle de uygun bir oranı bize sağladığını görüyoruz.



Farenin altında açma/kapama düğmesi ve pil haznesi bulunuyor. G700, tek bir AA 1,2 volt’luk şarj edilebilen pil kullanıyor. Pil haznesinin altına, kablosuz nano alıcınızı koyabileceğiniz bir bölme de yerleştirilmiş.


G700’ün sol tarafında bulunan üç küçük LED üzerinde, o anki hassaslık, hangi profilde olduğunuz, pil durumu gibi farklı bilgiler verilebiliyor.


Genel olarak büyüklüğüne rağmen rahat hareket eden G700, bütün bu tuş özellikleri ve yapısıyla MMO oyuncuları için oldukça uygun bir fare. Pil süresi konusunda bazen problemler yaşanabiliyor olsa da hem kablolu hem de kablosuz kullanımı sağladığı için oyuncuların ilk seçeneklerinden biri olacak gibi görünüyor. Eğer MMO oynuyorsanız ve iyi bir fareye ihtiyacınız varsa, Logitech G700 ilk seçeneklerinizden biri olmalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu