Oyuncu Aksesuarları

Logitech G710+ Mekanik Oyuncu Klavyesi

Oyuncu aksesuarlarında en fazla kullanılan ürün belki de klavyeler. Bu yüzden klavye teknolojisi de gün geçtikçe daha da ileri seviyelere çıkıyor. Son dönemde karşımıza giderek artan sayıda mekanik klavyeler çıkmaya başladı. Bunlardan biri de özellikle düşük ses seviyesiyle ön plana çıkan Logitech G710+.


Sessiz ve derinden

Logitech, mekanik klavye konusunda açıkçası pazara girmekte biraz gecikti. Ancak pazara girmekte gecikmekle çok da bir şey kaybetmiş değil. İsterseniz öncelikle klavyenin genel yapısından bahsedelim.

Logitech G710+, sol kısmında bulunan 6 adet G tuşuna ve üst tarafta bulunan 3 adet makro tuşuna sahip. Bu tuş serisinin hemen yanında bir adet makro kaydetme butonu bulunuyor. Ekstra buton konusunda Oyun Modu’nu açıp kapamaya yarayan bir tuş ve Oynat/Duraklat, Durdur, Geri ve İleri gibi multimedya kontrollerine yarayan dört adet tuş bulunuyor. Klavyenin sağında bulunan numerik tuş dizisinin hemen üzerinde ses arttırıp azaltmaya yarayan geniş bir tekerlek ve yanında “Sessiz” tuşu bulunuyor. Ayrıca tuş takımının ışık kontrolleriyle ilgili iki adet daha tuş da klavyede mevcut.

Klavyede genel olarak siyah ve gri tonları hakim. Ancak USB girişleri ve soldaki G tuşlarının çevresi turuncu renk barındırıyor. Bu da genel olarak klavyenin oldukça sıkı gözükmesini sağlıyor. Bu görünüşte diğer bir katkıyı da, klavyenin adeta bir hayalet uçak gibi keskin hatlara sahip olmasının da yardımı var.

Tuş takımının üzerinde bulunan W,A,S,D ve soldaki yön tuşları, renk olarak griyle boyanmış. Ayrıca bu tuşların ışık seviyeleri, diğer tuşların seviyelerinden farklı olarak da ayarlanabiliyor. Bu yüzden ışık için ayrılan iki tuş, bu iki farklı seriyi kontrol ediyor. Yani tüm tuşların ışıklarını açmanıza gerek kalmadan, sadece yön ve WASD tuş takımının ışık seviyesini kontrol edebiliyorsunuz.

Ürünün kutusundan ekstra olarak bir de bilek desteği çıkıyor. İsteğinize göre bu desteği klavyenize monte edebiliyorsunuz. G710+’ın iki adet USB girişi var. Bunlardan biri klavyenizi bağlamak için, diğeri ise klavyenin ön tarafında bulunan USB portunu kullanabilmek için. Her ne kadar bu USB portunun önde olması, masanızın sağ, sol kısımlarını rahatlatıyor olsa da, göremediğiniz için buraya başka bir kablo veya flaş disk takmak zorlaşıyor.


Nasıl bir mekanik?

Bildiğiniz gibi mekanik klavye denince, akla bu tür klavyelerde kullanılan tuş tipleri gelecektir. Bazı tuş tipleri oldukça hassas ve sesli olabiliyor. Logitech G710+’ta ana tuş takımı için Cherry Brown mekanikleri kullanılmış. Ancak ek tuşlar için tipik lastik tabanlar bulunuyor.

G710+’da soldaki G tuşları ve M profilleriyle birlikte toplamda 18 adet fonksiyona sahip olabiliyorsunuz. Tuş takımına alışmak biraz zaman alabiliyor. Oldukça hassas oldukları için büyük ve ağır ellere sahipseniz, yanlışlıkla elinizin alt kısmının CTRL veya ALT tuşlarına basması mümkün olabiliyor. Bu da bazı sorunlar yaratabiliyor.

Ve yazılım

Logitech G710+, diğer Logitech oyun aksesuarları gibi Logitech Gaming Software isimli yazılımı kullanıyor. Bu yazılımla birlikte M ve G tuşlarını istediğiniz gibi programlayabiliyorsunuz. Yazılım, sisteminizde yüklü olan oyunları bulup, bu oyunlar için önceden hazırlanmış profilleri bilgisayarınıza indirip kullanmanıza da olanak sağlıyor. Bunun dışında yazılımın pek de bir kullanım özelliği bulunmuyor.


Sonuç

Logitech G710+, piyasada bulunan başarılı mekanik klavyelerden biri. Küçük tasarımsal sorunlar yok değil. Ancak mekanik klavye konusunda sessiz bir seçim olması nedeniyle tercihinizi G710+’dan yana kullanabilirsiniz.


Artılar:

-Görsel olarak çekici
-Cherry Brown mekaniğiyle düşük tuş sesi sağlıyor

Eksiler:

-Tuşlar fazla hassas, istemeden basabiliyorsunuz

Puan: 8/10
Fiyat: 300 TL

Bilgi için: www.logitech.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu