Oyun Haberleri

Lost Ark Steam’i çökertti, 500 binden fazla oyuncu oyuna aynı anda girmeye çalıştı

Ücretsiz ARPG (Aksiyon Rol Yapma) MMO’su Lost Ark Steam sunucularının belini kırdı denebilir. Aslen Kore yapımı olan ve 2019 yılında piyasaya çıkan Lost Ark Online, dün Batı’daki oyuncuların da oynayabilmesi için Steam’e geldi.

Oyunun esas çıkış tarihi 11 Şubat (bu cuma) olmasına rağmen erken erişim alan oyuncular dün geceden beri oyuna girmeye çalışıyor.

Lost Ark Steam sunucularını kilitledi

Lost Ark yetkilileri sorundan haberdar olduklarını ve Valve’ın Steam sunucuları üzerinde çalıştığını belirtti. Ancak bunun ardından, bu sefer oyunu indirmeyi başaran oyuncuların Lost Ark’a girmeye çalışmaları sonucunda Steam sunucuları yine sıkıntılar ile boğuştu. Lost Ark’ın Steam sunucularına yol açtığı yükün, Halo Infinite’i kat be kat aştığı belirtiliyor.
Lost Ark Steam

Yeni bir MMO’ya, özellikle ücretsiz bir MMO’ya aç olan oyuncular Steam’in başını biraz ağrıttılar denebilir. Lost Ark’ın Batı’daki dağıtıcısının da Amazon olduğunu belirtelim. Halo Infinite’in çıkışında 23.5 Tbps’e kadar çıkan Steam bant genişliği, dün akşam 30 Tbps’e, bugün içerisinde ise 40 Tbps’in üzerine çıkmış. Bunun Steam’e ne kadar yük bindirdiğini oyuncu sayısı ile anlayabiliriz. Lost Ark’ın anlık oyuncu sayısının an itibariyle 600 bin oyuncuya yakın olduğu belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu