Oyun Ön İncelemeleri

Lost Planet 2

Karlarla kaplı topraklar, aslında çok fazla şeyi gizliyordu. Erimenin başlamasıyla birlikte doğa yeniden hayat buldu belki de. Ama hiç bir zaman ortaya çıkmaması gereken gerçekler, yeni yeşermeye başlayan umutları sona erdirebilecek düzeydeydi. Bir hafızanın kaybolması bir insanın kaderini değiştirdi, peki erimenin 10 yıl sonrasında tüm insanlığın kaderini değiştirebilecek miyiz?

Değişen dünya

İlk Lost Planet’ın çoğu yönden başarılı bir aksiyon oyunu olduğunu düşünüyorum. Karla kaplı haritalar, her bir adımda etrafa saçılan kar tortuları, devasa yaratıklar ve ölümcül soğuk hissi… Bu maceranın kesinlikle devam etmesi gerekiyordu zaten ve öyle oldu da. Çıkışını soğuk kış aylarına saklayan Lost Planet 2, fırtına bastırmadan önce sizi demo operasyonlarına çağırıyor. Bu kez yeni bir karakteri yönetiyoruz. Hafif yağan yağmurun okşadığı suları, bir bıçakla yarar gibicesine geçiyor ve karaya adım atıyoruz. Lost Planet 2, co-op olarak oynanabildiği için yanımızda gerçek oyunculardan oluşan bir takım yer alıyor. Tabii ki herkes, her istediğini yapmakta özgür, fakat koordineli bir operasyon yapmak istediğinizde işleriniz oldukça kolaylaşıyor.

Öncelikle haritalarda kayıt noktaları bulunuyor. Yanlarına gidip bir süre daire tuşuna basarsak, bu istasyonları çalıştırabiliyor ve oyunumuzu kaydedebiliyoruz. Bunlara benzer bir de bilgi istasyonları mevcut. Bunlara yöneldiğimizde de oynanış hakkında ufak bilgiler elde edebiliyoruz. Silah kullanımları, yaratıklarla dövüşme gibi konularda bir takım kolaylıklar öğreniyoruz. Her öldürdüğümüz yaratık sonrasında puanlar kazanıyoruz. Eğer ölürsek, daha önceden oyunu kaydettiğimiz noktadan maceraya tekrar dahil olabiliyoruz. Bu esnada herşey yeni baştan başlamıyor, aksine aksiyon son sürat devam ediyor ve siz, operasyona yeni dahil olmuş bir asker gibi bölgeye gönderiliyorsunuz. Örneğin dev bir yaratıkla dövüşüyorsunuz ve yaşam seviyesini yarıya kadar getirmeyi başarabildiniz, ama öldünüz. Yeniden oyuna dahil olduğunuzda, kaldığınız yerden savaşmaya devam edebiliyorsunuz. Aldığımız puanlar ise, burada devreye giriyor. Sadece puanımız yettiği sürece yeniden oyuna dahil olabiliyoruz. Eğer puanımız biterse, görev başarısız oluyor ve en baştan başlamamız gerekiyor.

Birlikten kuvvet doğar

Ufak yaratıklarla mücadeleler zor değil, ancak asıl heyecan boss dövüşlerinde başlıyor. Üstte de belirttiğim gibi, dev yaratıkları alt etmek için ekip olarak birlikte hareket etmekte fayda var. Her oyuncu farklı bir noktada yer alır ve yaratıkların sarı olarak görünen (vurdukça kırmızılaşıyor) noktalarına saldırırsa, kısa sürede alt edebiliyor. Fakat yapım, bu tip mücadelelerle sınırlı kalmamış, oyuncuları yaratığın midesine kadar inmesi için yönlendirmiş. Kapıştığınız bir yaratık, sizi yiyebiliyor. Bu esnada midesine doğru yol alıyorsunuz. Size karşı gelen saldırıları engeller ve gerekli noktalara ateş ederseniz, kolayca onu yenebiliyorsunuz. Eğer yapamazsanız, akşam yemeği oldunuz demektir. Kullanabileceğimiz silah envanterine baktığımızda ise, otomatik tüfeklerden pompalı tüfeğe, roket atarlardan minigun’a kadar sağlam bir envantere sahibiz.

Erime sona erdi

Yapımda dikkat çeken yönlerden birisini de görseller oluşturuyor. Extreme Condition, beyazlarla bezeli bir dünyanın içinde yer almamıza imkan tanıyordu. Lost Planet 2’de ise, ormanlar, sarp kayalıklar ve devasa çöller gibi mekanlarda yer alacağız. Bunların bir kısmı, demo itibariyle oyuncular tarafından denenebiliyor. Baktığımızda demoda en önemli eksiklik olarak Anti-Aliasing’i gösterebiliriz. Yoğun orman dokusu, çok güzel resmedilmiş. Fakat Crysis’te bir bitkiye ateş ettiğinizde onu parçalayabiliyor, ona çarptığınızda yapraklarını hareket ettirebiliyordunuz. Bu gibi ufak, ama önemli detayların Lost Planet 2’de yer almaması hoş olmamış. Fiziklerin güzel etki bıraktığı yerler de var. Örneğin yanınıza bir bomba düşerse, adamınız yana doğru savruluyor. Yine bomba patlayışında veya helikopterin olduğu bir bölgede otlar hızlıca savrulmaya başlıyor.

Sonuca gelirsek Lost Planet 2, demo itibariyle üst düzey bir oyun gibi görünmüyor. Giderilmesi gereken eksiklikler üzerine mutlaka çalışmalar yapılacaktır. Fakat karlarla kaplı ilk oyun mu, yoksa yeni yapım mı daha başarılı olacak, bunu da çıkınca görebileceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu