Oyun Haberleri

Mafia 3’ün Türkçe yaması çıktı!

Bu jenerasyonun en dikkat çekici açık dünya oyunlarından bir tanesi olan Mafia 3‘ün Türkçe yaması çıktı. Diğer Mafia oyunlarına göre biraz daha renkli bir yapıda olan son oyun, belli kitleler tarafından eleştirilse de genel olarak sevildi. Uzun sayılabilecek bir hikaye anlatımına sahip olan Mafia 3’ün Türkçe yaması ise TechnoGame ekibi tarafından yapıldı. GTA 5‘in de Türkçe yamasını yapan ekip, Mafia 3’ü tamamen Türkçe bir hale getirdi.

Mafia 3’ün Türkçe yaması çıktı!

TehcnoGame’in Türkçe yama hakkında yaptığı açıklama ise şu şekilde;

Aktif olarak 2014 ve 2015 senesinde sayısız Türkçe yamalara imza atan ve dönemin en popüler oyunlarını Türkçeye çeviren TechnoGame ekibi, Grand Theft Auto V’in geniş kapsamlı Türkçe yamasının ardından çeviri işine uzun bir süre ara vermişti. Take-Two’un etkili markalarından olup ancak çıkış yaptığı dönem birçok oyuncuyu büyük hayal kırıklığına uğratan Mafia III, bununla birlikte çıkış yaptığı 2016 senesinden beri de açılamayan dosyaları ve uzun diyalogları yüzünden Türkçeleştirilememişti. Birçok çeviri grubu, bu işe el atsa yarıda bırakıp iptal etmişti. Asıl oyunun sorunları üzerine, Türkçe yamasının bile çıkmaması Türk oyuncuları fazlasıyla hayal kırıklığına uğratmıştı.

Tecrübeli ekip olan TechnoGame, Mafia III’ün PC sürümünü tamamen Türkçe’ye çevirdi. Ana oyunun yanı sıra, Faster, Baby!, Stones Unturned ve Sign of the Times DLC’leri başta olmak üzere oyunun tüm DLC’lerini de Türkçeleştirmeyi başardı.

Nurullah AKTAŞ’ın programcılığı, proje yöneticiliği ve çevirmenliği ile tamamlanan oyunda, Cem GÜLLÜ, Emirhan DEMİRCİGİL, Kübra DERBAZLAR, Bilal ÖN, Tolga DERNEK, Furkan KÜTÜK ve Tayfun KUMAŞ gibi isimlerde çeviri ve diğer tüm desteği verdi.

Türkçe yama oyunun tüm Steam sürümleri ile uyumludur. DLC’lerini de bitirmek isteyenler için Deluxe Edition ile oynanması önerilmektedir. Ayrıca Türkçe yama aşırı argo ve küfür içermektedir. +18 yaş grubu için uygundur.

Türkçe yamanın kalitesine aşağıdaki videodan bakabilirsiniz. Türkçe yamayı ise buradan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu