Oyun Haberleri

Marvel Son Filmde “Bütün Düşmanları” Geri mi Getiriyor?

Kaptan Amerika: İç Savaş’ın çıkmasına az bir süre (diğer yapımlara nazaran) kalmasının şerefine İç Savaş teorimizi geçen haftalarda dile getirmiştik.

Şimdi ise işi bir sonraki boyuta taşıyoruz ve karşınıza tekrardan sağlam bir teori ile geliyoruz.
3. Dönem Marvel Sinematik Evreni nasıl sonlanabilir sorusuyla yola çıkıp aşağıda belittiğim bilgileri değerlendirirseniz bir hayli mantıklı bir sonuca varacağınızı düşünüyorum.

Teorinin ilk parçasını Kaptan Amerika: İlk Yenilmez filmi oluşturuyor. Filmin baş düşmanı Red Skull aslında ölmedi! Marvel’ın Çizgi Roman Evreninde’de alışık olduğumuz bir durum aslında bu, kötü adamlar asla ölmez, bir şekilde geri döner.

Şimdi “hadi ordan, nasıl yani?” diye soruyorsunuzdur, hemen bütün parçaların asıl destek noktası olan “sonsuzluk taşlarını” düşünmeye başlayın.

Filmin son sahnesinde Steve Rogers buza saplanmadan önce Red Skull’un öldüğünü ya da başka bir taraftan bakacak olursak Tesseract tarafından emildiğini gördük. Evet, Red Skull aslında sonsuzluk taşlarından biri olan Tesseract tarafından emildi ve şuan taşın içinde, uyandırılmayı bekliyor!

Şuana kadar pek inandırıcı bir unsurdan bahsetmedim, ancak diğer filmlerinde aynı şekilde sonuçlandığını gördüğünüzde sizde bu teoriye bağlanacaksınız.

Teorinin ikinci bölümü ise Thor: Karanlık Dünya’da vuku buluyor.

Filmin sonunda tahta Odin kılığında bir Loki oturmuştu. Bu demek oluyor ki Tesseract şuan Loki’nin hizmetinde. Thanos “dünyayı yok etmek” (sonsuz gücün olacak, dünyayı yok et di mi, bırak Kree egemenliği falan yalan) için istediğinde ise Avengers’da gördüğümüz üzere Loki zaten Thanos ile müttefik, teklifi geri çevireceğini düşünmek aptallık olur, seve seve kabul edecektir. Bu sayede Red Skull da serbest kalacak.

Karanlık Dünya’nın ana düşmanı Malekith ise Aether isimli sonsuzluk taşının da dahil olduğu savaşta Thor’a yeniliyor ve Thor tarafından yok ediliyordu. Ancak tekrardan burada bir belirsizlik var, teorimize Malekith de Aether isimli taşın içine hapsolmuş durumda. Filmin yazı sonrası sahnesinde ise Aether taşı Koleksiyoncu dediğimiz elemana emanet ediliyordu, Koleksiyoncu ise Guardians of Galaxy’den öğrendiğimiz kadarıyla Thanos için çalışıyor. Zaten Orb’u satın almak isteyen kişiydi ancak Guardians of Galaxy’de yaşanan patlama sonucunda mekanı dağılmıştı, buna rağmen Aether hala elinde bulunuyor. (Howard the Duck da oralarda bir yerlerdeydi)

Teorinin üçüncü bölümüne geçiyoruz. Bu sefer ise Guardians of Galaxy’e yolculuk edelim.

Guardians of Galaxy’de kötü adamımız Ronan’dı ve söz konusu sonsuzluk taşı Orb’du.

Filmin sonunda yine Ronan’ın öldüğünü düşündük ancak duygusal bir an yaşadığımız sıralarda Ronan aslında Orb tarafından emiliyordu, aynı Red Skull olayında olduğu gibi. Ronan da şu sıralar Orb’un içinde uyandırılmayı bekliyor. Orb ise Xandar savaşı sonrası Nova Corps’un eline geçmişti. Thanos bir şekilde alacaktır, sanıyorum ki Guardians of Galaxy 2 sıralarında gerçekleşir. Ronan’ın filmde yaptığı ihanetinin sonucunda, salındıktan sonra Thanos’un ne yapacağı ise merak konusu.

Teorimizin dördüncü ve son bölümünde ise Age of Ultron’a göz atıyoruz.

Age of Ultron’da ise Ultron Scepter’dan çıkardığı “Mind Stone” ile Vision’u yaratmıştı. Filmin son sahnesinde ise zayıf düşmüş ve tek başına kalmış Ultron, Vision ufak bir konuşma yapıyordu. Ardından Vision kafasında bulunan Mind Stone ile Ultron’a ateş ediyordu ve tam da ne hikmetse o sıra görüş açımız uzaklaşıyor, ağaçların arasından bir patlama görüyorduk. Ultron’un ölmediğini söylememe gerek var mı? O da yine Vision sayesinde Scepter yani Mind Stone içerisine hapsedildi. Thanos bir şekilde Vision’dan Mind Stone’u alacak ve Ultron bu sayede serbest kalacaktır.

Sonuç olarak teoriye bağlı kalırsak Infiinity War’da önceki filmlerden gördüğümüz bütün kötü kahramanları bir arada görebileceğiz,

+ Ultron vs. Iron Man,

+ Thor vs. Malekith,

+ Guardians of Galaxy vs. Ronan,

+ Captain America vs. Red Skull.

İç Savaş sonrasında ise zaten sadece böyle büyük bir tehdit ile birleşebileceklerini düşünüyorum, herkesin uzman olduğu düşmana karşı gelmesi gerek..

Ek bilgi vermek gerekirse, Infinity War hikayesinin temelini adının aksine Infinity War çizgi roman serisinden değil, Infinity Gauntlet serisinden alacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu