Oyun Haberleri

Mass Effect: Andromeda sorunlu bir başlangıç yaptı

Mass Effect serisinin en yeni üyesi Andromeda, uzun bir bekleyişin ardından dün gece EA/Origin Access üyeleri için 10 saatlik deneme sürümüne başladı. Merakla bekleyen ve oyunun çıkış gününe kadar dayanamayan oyuncular (buna bizim ekipten bazı kişiler de dahil) Andromeda’ya erkenden giriş yaptı. Peki ilk izlenimler nasıl? Sosyal medya ve forumlardan edindiğimiz izlenimler şimdilik oldukça dengesiz.

Öncelikle oyunda gördüğümüz ve yayınlanan fragmanlarda da gösterilen bazı sahnelerin renk filtresi veya sinematik görünüm açısından çok farklı olduğu söyleniyor. Aşağıda göreceğiniz görseli NeoGAF forumlarında açılan bir konudan elde ettim. Downgrade var mı, yok mu sorusunu pek cevaplayamıyor ancak arada bariz bir fark olduğu ortada.

Şöyle ufak bir detay da vermek isterim; haberi yazarken küçük bir ara verip oyuna kendim giriş yaptım ve ilk 20 dakikasını oynadım. Doğrusunu söylemek gerekirse grafiklerin gayet hoş, ama animasyonların gerçekten sıkıntılı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Elbette son kararı kendiniz vermelisiniz.

Karakterlerin yürüme animasyonları, ölü ve duygusuz bakan gözler, absürt ağız hareketleri ve görünce korkudan kaçacak yer arayacağınız bazı yüz modelleri oyunda görülen detaylardan. Öyle ki, bir sahnede karakter silahı bile ters tutuyor. Bu detaylara dikkat mi etmemişler yoksa oyun gündeme gelsin diye bilerek mi yapmışlar anlayamadık. Hikaye açısından da ilk 10 saat ortalama bir tecrübe yaşatan Andromeda’nın daha sonra dallanıp budaklanacağı ve bizleri nispeten daha iyi anlarla karşılaştıracağını umuyoruz.

Eğer Mass Effect: Andromeda’nın 10 saatlik deneme sürümünü oynadıysanız, sizin fikirleriniz neler? Beğendiniz mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu