Oyuncu Aksesuarları

Masterpiece Carlito’s Way

Scarface’den 10 yıl sonra 1993 yılında Brian De Palma’nın yönetmenliğinde vizyona girdi Cartlito’s Way. Film ülkemizde Carlito’nun Yolu ismiyle izleyicileriyle buluşmuştu. Kısaca konusuna değinecek olursak; Carlito uyuşturucuyla olan problemleri yüzünden hapse düştü.  Cezasını çektikten sonra, avukat arkadaşının yardımıyla hapishaneden çıkar ve kendine düzgün bir hayat kurmak ister. İşi uyuşturucuyla olan adamlar hiçbir zaman iyi yola girmezler, kendileri isteseler de bela gelir onları bulur. Filmde Carlito’nun bu beladan sıyrılma çabalarına ve mafyanın içerden nasıl işlediğine tanık oluyoruz.

Al Pacino bu film çıkmadan önce birçok mafya filminde rol almıştı. İçlerinde en sevdiğim ve defalarca izlediğim Scarface’di. Carlito’yu izlemeden önce ufak bir şüphe duymuştum, Scarface’in üzerinden on yıl geçmişti ve Pacino orta yaşlarına gelmişti acaba nasıl bir film beni sürükleyecek mi diye düşünmüştüm. Ben Scarface tarzı bir film beklerken karşıma bambaşka bir yapıt çıkmıştı ve bu filme de hayran olmuştum. Tabi defalarca izlemem de kaçınılmaz sondu.

Blitzway, sinema filmlerine özel serisi olan Ultimate Masterpiece serisine Carlito’yu da eklemiş. Serinin diğer üyesi ise Scarface. Sanırım Blitzway’in mafya filmlerine karşı bir zaafı var. Blitzway çok nadir zamanlarda en özel figürleri çıkarıp piyasa sürer.  Şu ana kadar iki adet figür ve bir adet heykel piyasaya sürdü. Figürler Scarface ve Carlito’s Way, heykel ise Bruce Lee’nin 40. Yıl özel heykelidir.

Carlito çok özel korumalı ve daha sonradan saklanabilir şık bir kutu ile gelmekte. Kutu içeriğinde ise;

Özel olarak tasarlanan Carlito Brigante
Altın güneş gözlüğü
4 adet ekstra el
Biri gümüş(colt 1911) diğeri siyah(m9) renkte iki adet tabanca
Gümüş bıçak
Altın zincir
Altın künye(üzerinde Carlito yazıyor)
3 demet dolar
Bir adet bira şişesi
Bir adet sergi levhası
Bir adet ekstra giysi bulunmakta.

Ayrıca Carlito’nun üzerinde; Deri ceket, altın saat, köseli ayakkabı, çorap, kravat, pantolon, yelek, gömlek ve kemer bulunmakta.
Carlito’yu incelemeye başlayalım. Masterpiece figürler genelde yüzleri ve üzerindeki aksesuarları en detaylı olan, özenle yapılan figürlerdir. Carlito’nun kafası sculpy adı verilen plastiğin daha serti ve üzerinde daha fazla detayın yer almasını sağlayan özel bir maddeden yapılmış. Vücudu ise PVC’den yapılmış. Üzerine giydiği tüm kıyafetler gerçek kumaştan hatta bazı parçalar elle dikilmiş. Kıyafetler çok hoş duruyor, filmde giydiği kıyafetlerin bire bir aynısı. Ayakkabıları, saati, kolyesi, künyesi, gözlüğü parlak ve üst düzey detaya sahip. Üzerindeki kıyafetlerin tamamen değiştirilebilir olması ise ayrı bir güzellik, bir önceki incelemelerden birinde bahsettiğim “custom” figür olayına tam uyuyor. İsterseniz, Blitzway için üretilen özel 1/6 figür giysilerini isterseniz Hot Toys’da kullanılan giysileri kullanabilirsiniz. İstediğinizi giydirip çıkarabiliyorsunuz ve karakterinize elinizdeki seçeneklerle güzel kombinler oluşturabiliyorsunuz.

Üründe gerçekçilik ve benzerlik üst düzeyde.  Figür yapısı ve içeriği ile filmdeki sahneleri bire bir canlandırmamıza olanak sağlıyor. Gerçekçilik demişken,  tabancaların şarjörlerinin çıkması, horozlarının ve üstünün gerçek tabanca gibi hareket etmesi çok hoşuma gitti. Figürdeki tüm aksesuarların hareketlerinin gerçeğe yakın olması ve üzerindeki detayların, işlemelerin özeni oldukça tatmin edici. Elinize aldığınız her bir parça sanki gerçeğinin minyatürüymüş gibi duruyor. Açıkçası o tabancalarda mermi olsa ve o mermileri atsa hiç şaşırmayacaktım.

Pozlama için fazla bir şey demeyeceğim. Aksesuarlar ve ürünü göz önüne alacak olursak filmdeki sahneleri bire bir pozlayabiliyoruz. Figürün yapısı gereği her türlü hareket kabiliyetine sahip olduğu için, istediğiniz gibi sergileyebiliyorsunuz.

Genel anlamda bakarsak Blitzway gerçekten adına yakışır bir figür ortaya koymuş. Üzerindeki detay fazlalığı, beraberinde gelen bir sürü aksesuarı ile göz dolduran şahane bir görüntü karşımıza çıkıyor. Türkiye’de ki satış fiyatı 750-800 TL civarı, nedeni ise özel üretim, ülkemizdeki doların fiyatı ve ödenen vergilerin yüksekliği. Bu kriterleri düşünürsek fiyat aslında o kadar da abartı gözükmüyor. Bir sonraki incelemede görüşmek üzere…


Üretici Firma:
Blitzway
Seri: Ultimate Masterpiece
Madde: Sculpey, Plastik
Boyut: 12 inç – 30cm
Türkiye Distribütör: Jedbang Collectibles

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu