Oyun Haberleri

Merlin Müzik #12

Bu hafta biraz nostaljik biraz da hüzün dolu bir Merlin Müzik’le karşınızdayız. Haberlerden önce hemen haftanın albümüne geçelim.

Lynyrd Skynyrd – (Pronounced ‘Lĕh-‘nérd ‘Skin-‘nérd)

Bu haftaki seçimimiz, isminin nasıl okunacağını pek fazla insanın bilmediği, halbuki ilk albümlerinin isminin yukarda da okuduğunuz gibi “Lenırd Sıkinırd okunur” adını taşıdığı Güney Rock müziğini 70’lerde popüler hale getiren Lynyrd Skynyrd’ın ilk albümü.

İlk olarak 1964 yılında “Noble Five” (Kutsal 5’li) adı altında Florida’da ortaya çıkan grup, ilk albümleriyle büyük bir çıkış yaşamış, fakat en iyi zamanlarında yaşadıkları uçak kazasında 3 üyesini kaybetmişti.

İlk albümleri Pronounced ‘Lĕh-‘nérd ‘Skin-‘nérd’la country, blues, rock ve hard rock akımlarını birleştiren grup, albümdeki “Free Bird”, “Simple Man” ve “Tuesday’s Gone” gibi şarkılarla da ününe ün kattı.

En iyisi sizi “Free Bird” şarkısıyla başbaşa bırakalım ve geri kalanını kendiniz keşfe çıkın.


Gelelim haftanın haberlerine:

Black Sabbath geri döndü!

Metal müziğin büyükbabaları diyebileceğimiz Black Sabbath, orijinal kadrosuyla grubun evi denilebilecek olan Birmingham’da sahne aldı. 19 Mayıs’taki konserde 18 şarkıyla 4 bin kişinin karşısına çıkan Sabbath, izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

İşte efsanevi grubun tekrar bir araya geldiği geceden “Iron Man” performansı.

Franz Ferdinand yepyeni şarkılarla

İskoç grup Franz Ferdinand, 2009’dan bu yana ilk kez yeni şarkılarla karşımızda. Dinleyelim bakalım.


“Stayin’ Alive”ın sesini kaybettik

Disko çağının (ve bizim ofisin) en sevilen şarkılarından olan “Stayin’ Alive”ı seslendiren grup Bee Gees’in vokalisti Robin Gibb, 62 yaşında hayatını kaybetti. Uzun bir süredir kolon ve karaciğer kanseri tedavisi gören Gibb, geçtiğimiz Nisan ayında komaya girmişti.

45 yıllık müzik hayatında büyük başarılara imza atan Robin Gibb’i Merlin’in Kazanı ailesi olarak saygıyla anıyoruz.


..ve Donna Summer

Disko çağının kraliçesi olarak adlandırabileceğimiz Donna Summer, 63 yaşında kanser yüzünden hayatını kaybetti.

Belirtilene göre yeni bir albümü piyasaya çıkarmaya hazırlanan Summer, özellikle “Hot Stuff”, “Love to Love You Baby” ve “I Feel Love” şarkılarıyla tanınıyordu.


Haftanın playlisti:

Lynyrd Skynyrd – Simple Man
Black Sabbath – Heaven and Hell
Rush – Take a Friend
Audioslave – Like a Stone
Led Zeppelin – Babe I’m Gonna Leave You
Judas Priest – Breaking the Law

NOT: Geçtiğimiz hafta Diablo 3 satışı nedeniyle Merlin Müzik’e ara vermek zorunda kaldık. RHCP poster kazanan arkadaşların e-posta’larını aldık. Kargo şirketiyle yaşadığımız sorun yüzünden kargoları gecikmeli olsa da ellerine ulaşacaktır. Gecikme için özür dileriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu