Makale

Merlin Müzik #9

Merlin Müzik’ten herkese merhaba. Her hafta olduğu gibi bu hafta da öne çıkan müzik haberleri ve haftanın albümüyle karşınızdayız. Haftanın haberlerinde Punk’ın büyükbabası Iggy Pop, The Offspring ve Slayer bulunuyor. Gelelim haftanın albümüne…


Bomfunk MC’s – In Stereo (1999)

1999 yılında elektronik ve hip hop müzik alemine bir anda bomba gibi düşen, ülkemizde de  sokaklarda bir anda break dans yapan gençlerin türemeye başlamasına neden olan bir grup piyasaya çıktı: Bomfunk MC’s. Breakbeat, hip hop ve elektronik müziğin bir füzyonu diyebileceğimiz Bomfunk MC’s’in “In Stereo” isimli çıkış albümünü, haftanın albümü olarak seçtik.

Albümden çıkan “Freestyler”, “B-Boys & Flygirls” ve “Uprocking Beats” single’larıyla ülkemizde de büyük başarı yakalayan Bomfunk MC’s, ilk albümüyle özellikle MTV’nin de yardımıyla Avrupa’da da adından oldukça söz ettirmişti.

Özellikle şarkılarında kullandıkları bayan vokaller, şu günlerde popüler olan Dubstep’in karakteristik efektlerine benzer elektronik efektler ve yoğun baslarıyla öne çıkan şarkılar, dans müziğine fütüristik bir hava katmayı sağlıyor.

Sizi zamanında oldukça ilgi çeken “Uprocking Beats” şarkısının klibiyle başbaşa bırakıyoruz.


Gelelim haftanın haberlerine.

Punk’ın büyükbabasından Cover albümü

Iggy Pop’tan cover albümü geliyor. The Beatles, Frank Sinatra ve Edith Piaf’ın şarkılarını “Apres” adlı albümde seslendirecek olan Iggy Pop, Sinatra’dan “Only the Lonely”, Beatles’dan “Michelle” ve Edith Piaf’tan “La Vie En Rose”u seslendirecek.

9 Mayıs’ta çıkacak olan albüm için Iggy, “Bu şarkılardan bazılarını kendim söylemek istedim. Umarım dinleyici olarak hissettiklerimi, beni dinleyecek olanlara sesim yardımıyla sunabilirim.” diyor.

Slayer’dan yeni albüm geliyor!

Slayer’ın gitaristi ve dünyanın en cool kel insanları arasında yer alan Kerry King, yeni Slayer albümüyle ilgili konuştu.

Kerry King, yaptığı açıklamada albüm üzerinde sadece birkaç haftadır, kendisi ve Dave Lombardo’nun 9 şarkı üzerinde çalıştıklarını ve şu an amaçlarının 2-3 demo kaydetmek olduğunu belirtti.

Albümün ne zaman çıkacağı ise henüz belli değil.

Offspring’in yeni single’ı bu hafta

The Offspring’in gitaristi Kevin “Noodles” Wasserman, YouTube’a koyduğu videoda, grubun 9. albümü “Days Go By”la ilgili konuştu.

Albümün kendilerinin 20 sene önce yaptıkları müziği hatırlattığını belirten Noodles, uzun süredir yaptıkları en iyi albüm olduğunu da söyledi.

Ayrıca albümle aynı adı taşıyan single’ın da 27 Nisan günü yayımlanacağı da belirtiliyor.

Haftanın playlist’i

-Black Sabbath – The Warning
-Lynyrd Skynyrd – Simple Man
-Ben Folds Five – Still Fighting It
-Iron Maiden – Como Estais Amigos

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu