Microsoft e-spor turnuva platformu Smash.gg’yi satın aldı
Microsoft‘un video oyun sektöründeki son büyük satın alımı bir stüdyo değil, e-spor platformu oldu. Amatör ve profesyonel video oyunu turnuvaları için organizasyon hizmetleri ve destekler sağlayan Smash.gg artık Microsoft İçerik Hizmetleri grubunun bir parçası. Microsoft e-spor alanına -ki gün geçtikçe büyüyen bir sektör olduğunu hesaba katarsak geç bile kaldılar- Smash.gg ile dahil oluyor.
Microsoft e-spor hamlesini yaptı, Smash.gg’yi satın aldı
[reklam=496]
Smash.gg web sitesinde “2015 yılında başladığımızdan beri hedefimiz, insanların oynamayı sevdiği oyunlar etrafında aktif e-spor sahneleri oluşturmaktı” dedi. “Bugün, mevcut ilişkilerimizi güçlendirmeye ve yeni fırsatları keşfetmeye yardımcı olmak için Microsoft’a katılarak bu yolculukta bir sonraki adımı atmanın heyecanını yaşıyoruz. Smash.gg ,tüm oyun topluluklarından turnuva organizatörlerinin kullanabileceği bir self servis e-spor platformu olarak hizmet vermeye devam edecek.”
Smash.gg bu açıklamayı Twitter üzerinden biraz daha genişletti. “Bu satın alma ile, Smash.gg topluluğu ve turnuva organizatörleri platformdan yararlanmaya devam ederken, ekibimiz artık Microsoft İçerik Hizmetleri ekibinin bir parçası olarak ek kaynaklardan ve desteklerden yararlanacak” şeklinde yazdı. “Şimdilik, birleşik ekibimiz topluluğumuzu ve turnuva organizatörlerimizi desteklemeye devam ettiği için her zamanki işlerimizi yapıyor. Bu olayın e-spor topluluğunu daha da güçlendirme ve Smash.gg’nin erişimini ve kapsamını genişletme potansiyeli bizi heyecanlandırıyor.”
Microsoft e-spor alanında yaptığı bu satın alımın duyurusunu MSN Esports Twitter hesabı aracılığıyla doğruladı. Dönüp baktığımızda Bethesda satın alımı kadar büyük ve ses getirecek bir hamle olmasa da çok ilginç şekilde stratejik olduğunu söylemeliyiz. Smash.gg başlangıçta Super Smash Bros. topluluğunu desteklemek için oluşturuldu ancak o andan itibaren rekabetçi oyunlarda en yaygın kullanılan platformlardan biri haline geldi. Smash.gg web sitesi, Brawlhalla Community Tournament Initiative’den Bud Light Beer League ve EVO‘ya kadar geniş bir oyun kütüphanesine sahip. Aynı zamanda 6000’den fazla “aktif etkinlik organizatörünü” desteklediğini söylüyor. Ayrıca turnuva organizasyonu, e-ticaret ve bağış toplama hakkında da bilgi ve eğitimler sunuyorlar. Rekabetçi oyunlarda önemli bir omurga haline gelen bu oluşum şimdi Microsoft’un bir parçası olarak yoluna devam edecek. Yakında bunun yankılarını duyabiliriz.