Oyun Haberleri

Microsoft, yeni Xbox’ı geliştirirken Japon yapımcılara danışıyor

Geride bıraktığımız E3 2018 fuarında direkt olarak Phil Spencer‘ın, yeni Xbox modelinin geliştirilme aşamasında olduğunu söylemesi oyuncuları heyecanlandırdı. Yeni Xbox modeli hakkında ilgi çekici bilgiler açıklanmasa da Phil Spencer, Japon oyun dergisi Famitsu’ya verdiği röportajda yeni Xbox modeli geliştirilirken Japonyalı geliştiricilere danışıldığından bahsetti. Belli bir firma ismi söylemeyen Spencer, bizzat kendi gidip Japon geliştiriciler ile konuşmuş. Xbox 360 döneminde Sony kadar olmasa da kendi platformuna Blue Dragon ve Lost Odyssey gibi JRYO‘lar getiren Microsoft, Xbox One döneminde bu tarz eylemleri es geçti.

Microsoft, yeni nesil için sıkı çalışıyor

Bakalım Microsoft yeni Xbox’ı geliştirirken Japon geliştiricilerin fikirlerini ne derece önemseyecek? Hep birlikte göreceğiz. Oyun dünyasının büyük bir bölümüne hitap eden Japon geliştiriciler, ortaya koyduğu oyunlar sayesinde yıllar boyunca var olmadığı diğer platformlara da yön verebiliyor. Ayrıca sekizinci konsol jenerasyonunda Japon oyun endüstrisini Nintendo ve Sony’e bırakan Microsoft, bu taraftan da ciddi bir zarara uğradı.

Son olarak Sony tarafıysa PlayStation 5 hakkında henüz bir bilgi vermedi. Bakalım Sony’nin yeni nesil adımları nasıl olacak?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu