Oyun Haberleri

Mirror’s Edge’de tam hareket kabiliyeti bizleri bekliyor

İlk Mirror’s Edge çıktığında oyunculardan büyük beğeni toplamıştı. Çünkü yapımcı DICE, daha önce pek eşi benzerine rastlamadığımız yeni bir şey ile tanıştırmıştı bizi. Mirror’s Edge’in minimalist ve renkli dünyası, hareket özgürlüğü ile birleşince eşsiz bir hal almıştı.

EA ve DICE birleşimiyle yeni bir Mirror’s Edge şu an yapım aşamasında. Catalyst adı altında çıkacak olan bu yeni oyunda yapımcı, odak noktasının tamamen hareket kabiliyeti olduğunu söylüyor. Oyunun oynanışı için bu olmazsa olmaz bir etken ve DICE’ın dediğine göre eğer bunu düzgün bir şekilde kotaramazlarsa, oyun ciddi anlamda çöküntüye uğrarmış.

“Hareket sistemini kökten değiştirdik. Amacımız diğer hiçbir oyunda görmediğiniz hareket tepkisini size sunabilmek. Daha önce de üzerinde çalıştığımız bir şey bu. Oyunumuzun tepkisel, pürüzsüz ve olabildiğince sınırsız olması için elimizden geleni yapıyoruz.”

“Eğer bir yere zıplamanız veya bir durumdan çıkmanız gerekiyorsa, bunu rahatça yapabilmelisiniz. Oyunun bu bağlamda pürüzsüz ve tepkisel olması bizim bir numaralı felsefemiz oldu. Oyunumuzun kökeni bu. Eğer hareket sistemi düzgün çalışmıyorsa o zaman diğer hiçbir şeyin de anlamı kalmaz.”

DICE’ın tasarım yönetmeni Erik Odeldahl oldukça kesin konuşmuş görünüyor. Eğer Mirror’s Edge: Catalyst’i cidden iyi kotarırlarsa, bizi çok güzel bir oyunun beklediğine şüphemiz yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu