Oyun İncelemeleri

MLB 13: The Show

İhale yine bana kaldı sevgili okurlar. Bir Amerikan sporu oyununu daha yine ben inceliyorum. Bu durum kötü mü? Hiç de bile. Buz hokeyi hayranı olduğumu çoğu kişi bilir. Sırf bu yüzden NHL serisi oyunların incelemelerini büyük heyecanla beklerim. Amerikan Futbolu olsun, Rugby olsun hepsini gönderin derim. Ancak beyzbol dediklerinde bir an durakladığımı söylemeliyim.

Son beyzbol oynadığımda yıl 1999’du. O zamanlar spor oyunlarında bir EA Sports damgası vardı. Her çıkan spor oyunu (menejerlikler hariç) genel olarak EA Sports tarafından geliştiriliyordu. Başarılıydılar. O yüzden başka seçeneğimiz de yoktu. Firmanın beyzbol serisi Triple Play’in de o seneki oyunu, piyasadaki en iyi oyundu. Fakat ta o zamandan beri bu arkadaşınız ne bir beyzbol oyunu oynadı, ne de beyzbolla ilgili bir içerik gördü. İşte bu yüzden Sony’nin 2006’dan beri her sene düzenli olarak piyasaya sürdüğü MLB: The Show beyzbol oyunu serisinden bir haberdardı.

Neler olmuş neler

Serinin aldığı inceleme notları ortalamaları 85 seviyesinde olunca, Sony’nin bu işi son 7 senedir iyi kotardığını belirtmeliyim. Zaten MLB 13: The Show’u PS3’te açtığımda da gördüğüm yine bu ortalamayı devam ettirdikleriydi. Beni etkileyen ilk özellikler ise görsellik ve oynanıştı.

Bir spor oyununda görsellik çok da önemli olmayabilir. Bazılarına göre oynanış her şeyden daha üstündür. Ancak görsellik bir oyundan alınan zevki üçe-dörde katlayabiliyor. Bunun örneğini de 2K Sports’un NBA 2K serilerindeki zengin ruhtan görebiliyoruz. İşte MLB 13: The Show da, bu zengin ruha sahip. Oyuncuların yüzleri, animasyonlar, stadyum detayları, arayüz, kısacası her şey oldukça detaylı ve kendi tarzına sahip.

Örneğin bir oyuncunun hareketleri, bir başkasınınkinden küçük de olsa farklılıklara sahip. Bu da oyunun tekdüze gitmemesine ve her oyuncunun kendi ruhuna sahip olmasına etki ediyor. Tüm bunlar ise gerçekçiliğe büyük bir katkıda bulunuyor. Buna seyircilerin de oyunculara yakın modellenmiş olması da yardımcı oluyor. Çeşitli küçük grafiksel hatalar da mevcut. Ancak bunu da oyuna büyük bir etkide bulunmadığı için görmezden gelebilirsiniz.

Aut!

Oynanış serinin son üç oyunundan bu yana giderek gelişiyor. Hem atıcı hem de vurucu açısından her iki kontroller de oynayana zevk veriyor. Farklı kontrol metotları da alacağınız zevki büyük oranda arttırıyor.

MLB 13: The Show’u büyük ihtimalle aldıracak olan bir nevi Be a Pro benzeri “Road to the Show” modu. Bu modda favori takımınızın “farm” adı verilen bir sistemdeki küçük lig oyuncusu oluyor, pozisyonunuzu seçiyor ve kariyerinize başlıyorsunuz. Haftalık çeşitli amaçlarınız oluyor ve bu amaçları yerine getirdikçe daha da hızlı bir şekilde kariyerinizde yükseliyorsunuz. Bununla birlikte MLB’nin gerçek maç sonuçları, sakatlıklar, transferler gibi özelliklerini alarak oynayabildiğiniz The Show Live modu da oyunda bulunuyor. Bu mod ise –her ne kadar Türkiye’de kaç kişi olduğunu bilmesek de- beyzbol hayranlarına yönelik yapılmış.

Home Run!

Bir beyzbol oyunu arıyorsanız ve PlayStation 3 sahibi değilseniz, MLB 13: The Show’u alamadığınız için üzüleceksiniz. Çünkü piyasada şu an beyzbol konusunda daha iyisi yok. Ancak geçen seneki oyunu oynadıysanız, bu sene büyük değişiklikler beklememenizi tavsiye ediyoruz. Asıl değişikliğin, büyük ihtimalle PlayStation 4’e çıkacak olan yeni MLB: The Show oyunuyla geleceğini umuyoruz. Beyzbol konusunda merakı olmayanları ise FIFA 13 ya da NBA 2K13 almaya davet ediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu