Sinema/TV - Haberler

Morpheus Matrix Onlineda ölmüş olabilir

The Matrix Resurrections’ın yayınlanmasının ardından ortaya atılan bir teoriye göre Morpheus Matrix Online’da ölmüş olabilir. The Matrix Online, Matrix üçlemesinin 2003 yılında sona ermesinin ardından evrenin hikayesini oyuncular ile devam ettirmeyi planlayan bir projeydi.

2005 yılında IGN’e verdikleri röportajda Wachowski kardeşler, Matrix Online’da gerçekleşen olayların, Matrix hikayesinin resmi bir parçası olarak kabul edilmesi gerektiğini belirtmişlerdi. Onlara göre, oyuncular Matrix hikayesini devralacaklardı.

Morpheus Matrix Onlineda mı öldü

Dün yayınlanan The Matrix Resurrections fragmanında, John Wick cosplayi yapan Neo’yu ve Trinity’yi görmüştük. Seçilmiş Kişiye kırmızı hapı veren karakter Morpheus’a çok benzese de Yahya Abdul-Mateen II’nin canlandırdığı karakterin -Morpheus’a çok benzemek haricinde- Morpheus ile bir bağı olmadığı iddia ediliyor.

Morpheus Matrix Online

2005 yılında büyük umutlar ile çıkış yapan The Matrix Online, beklenen ilginin çok altında kalınca 2009 yılında kapatıldı. Morpheus, The Matrix Online’ın hikayesinde, makinelerin Neo’nun bedenini geri getirmemelerine sinirlenerek makinelere karşı bir gerilla operasyonu başlatmış ve Matrix içerisine “kod bombaları” yerleştirmişti. Bunun üzerine makineler gönderdikleri suikastçi ile Morpheus’u öldürmüşlerdi. 

Popüler hayran teorisine göre işte bu yüzden Morpheus, Matrix’in resmi hikayesinde öldü. Bu olay, toplamda kaç kişinin adını duyduğu bir online oyunda yaşandı? O kısım tartışmaya açık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu