Oyun Haberleri

Mortal Kombat, Evo turnuvasında yerini alamadı

Mortal Kombat 11,  31 Temmuz 2020 yılında yapılması planlanan fakat COVID-19 nedeniyle çevrimiçi olarak 4 Temmuz – 2 Ağustos tarihinde yapılacak EVOLUTION 2020 Şampiyonasında yer alamayacak. 

EVO nedir?

EVOLUTION Şampiyonası, kendi bölgelerinde derece yapmış farklı dövüş oyunları oynayan oyuncuların bir araya gelip kozlarını paylaştığı fiziksel bir dövüş oyunu etkinliğidir.  Etkinliklerin fiziksel ortamda yapıldığı yerlerin başında Amerika ve Japonya geliyor fakat dünyanın birçok yerinde bu etkinlik düzenleniyor. Bu yıl ise EVOLUTION 2020, COVID-19 salgını nedeniyle fiziksel ortamda yapılamayacak. 4 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri arasında çevrimiçi ortamda gerçekleştirilecek.

EVOLUTION 2020’de bulunacak dövüş oyunları arasında Super Smash Bros Ultimate, Street Fighter 5, Tekken 7 gibi oyunlar yerini alırken Mortal Kombat 11 bu listede bulunmuyor. 2010 yılından bu yana NetherRealm Stüdyolarının içinde bulunmayacağı ilk EVO bu yıl gerçekleşecek. 

Mortal Kombat, Evo turnuvasında yerini alamadı

Etkinliği izleyenlerin ve dövüş oyuncularının çoğu bulundukları ülkede Mortal Kombat 11’in en iyi 8 oyuncusunun kozlarını paylaştığı gösteriyi geç saatlerde izlediğini ve her karşılaşmanın ardından uzun bir reklam arası verdiklerini belirtti. Bu durumun can sıkıcı olduğunu, Warner Bros ve NetherRealm Stüdyolarının büyük hatalar yaptığını belirten topluluk bu anlamda çok şikayetçi. Reddit üzerinde bu konuda açılan başlığın altında büyük bir kitle şikayetlerini dile getiriyor. 

Oyuncular, Mortal Kombat 11’in görsel kalitesinin çok iyi olduğunu fakat oynanışının eski oyunlar kadar akıcı olmadığından şikayetçi. Kombo sistemlerinin ve hareket setlerinin yetersizliğine dem vuran oyuncular, Mortal Kombat 11’in EVO 2020’de bulunamayacak olmasını hak ettiğini düşünüyor. Oyuncuların bu anlamda büyük öfkesini toplayan NetherRealms Stüdyoları ve Warner Bros, ilerleyen dönemlerde bu anlamda bir ilerleme kaydedecek mi? Hep birlikte göreceğiz.

İşte EVO 2020 Şampiyonası’nda bulunacak dövüş oyunlarının listesi:

-Super Smash Bros Ultimate

-Tekken 7

-Dragon Ball FighterZ

-Street Fighter 5

-Samurai Showdown

-Soul Calibur 6

-Granblue Fantasy Versus

-Under Night In Birth

Şampiyonaya katılacak oyunların çoğunluğunun Asya kökenli oyunlar olması da dikkatimizden kaçmadı değil. Mortal Kombat 11’in bu listede bulunmamasının nedenleri arasına şüpheli bir neden eklense de, şimdilik bu yönde bir açıklama ya da kullanıcı yorumu yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu