Oyun Haberleri

Mortal Kombat filmi oldukça kanlı olacak

Mortal Kombat filmi ve oyunları her zaman oldukça fazla şiddet unsuruna sahip olmuştur. Hatta 1993’te ESRB’nin kurulmasına yol açan kongre oturumlarını da yine bu seri ateşlemiştir. Serinin son oyunlarında öyle fatality ve brutality hareketleri gördük ki, bunları televizyona ya da sinemaya taşımak toplum sağlığını kötü etkileyebilirdi. Yeni film için de şiddetin dozunun düşürüleceği söylentileri gelse de, yönetmenden gelen açıklamalar tersini işaret ediyor.

Mortal Kombat filmi “akan kanı durdurmayacak”

[reklam=496]

Serinin doğası gereği kan, vahşet, şiddet, kemik kırılmaları oldukça normal şeyler. Yönetmen Simon McQuoid Cinemablend’e “Galon sayısını bilmiyorum ama etrafta ‘variller dolusu kan’ olduğunu gördüm” dedi. MMA dövüşçüsü ve küstah kahraman Cole Young’ı oynayan Lewis Tan “Mortal Kombat filmi, oyuna saygı duyuyor, size söyleyeyim” dedi. Bu açıklamalar hem bazı şeyleri saklar, hem de açıklar nitelikte.

Filmde dökülen kanın, variller ile hesaplanmasının Mortal Kombat filmi için iyi haber olduğunu söyleyebiliriz. Cinemablend işi daha da büyüterek matematiğe döktü. Yetişkin bir insan vücudunda tipik olarak 1.5 galon (5.67 litre) kan akıyor. Söz konusu varillerin yaklaşık 52 galon (196.841 litre) kan içerdiğini varsayarsanız, bu da her varilin toplam 35 insana tekabül ettiğini açıklıyor. Görünen o ki Mortal Kombat filmi kan dökmek konusunda geri adım atmayacak, serinin şanına yaraşır bir film izleyeceğiz.

Tanıdık birçok karakter de filmde yer alacak

Ayrıca filmde bildiğimiz bir düzineden fazla Mortal Kombat karakteri var. Scorpion, Sub-Zero, Cole Young, Sonya Blade, Kung Lao (favorim), Liu Kang, Mileena, Jax Briggs, Kano, Raiden, Shang Tsung, Kabal, Nitara ve belki de Noob Saibot (nefret ederim) bu karakterler arasında bulunacak. Bu da birçok düşmanın bir araya geldiği kanlı bir sahne için temel hazırlamaya yeter de artar bile.

Yukarıda yapılan matematik, hepsinin en az üç kez kan ile sırılsıklam şekilde ölebileceklerini gösteriyor. Kulağa gerçekten aşırılık ve vahşet gibi gelse de hey! Mortal Kombat’tan bahsediyoruz. Film 16 Nisan 2021 tarihinde dünya genelinde sinemalarda ve ABD’de HBO Max‘te yayınlanacak. Ayrıca yayınlanan fragmanı görmek için buraya tıklayabilirsiniz. Peki sizce şiddetli seri için gelen yeni film nasıl olur? Görüşlerinizi yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu