Oyun Ön İncelemeleri

MotoGP 10/11

Capcom’un tekelindeki MotoGP, yeni versiyonu MotoGP 10/11 ile MotoGP keyfini yeniden yaşatmak için raflarda yerini almaya hazırlanıyor. Senelerdir vasatın üstüne çıkmayı başaramayan MotoGP serisi, MotoGP 10/11 ile bekleneni verebilecek mi sorusunu cevaplamak adına, özel ön inceleme sürümünü denedik. Şimdi biraz gaza basıp viraj almanın zamanıdır.

Durabileceğin kadar hızlan!..

MotoGP 10/11, ilk bakış itibariyle sürüş dinamiklerindeki farklılıklarla göze çarpıyor. Bu bahsettiğim farklılıklar bir önceki oyuna oranla mucizevi bir değişiklik sunmuyor fakat özellikle fren yaparken motorun verdiği tepkiler kullanıcının epey dikkatli olmasını gerektiriyor.

Yol üstündeki hız çizgisi biraz daha geliştirilmiş ve yarışın olmazsa olmazı niteliğinde. MotoGP 10/11’de virajlar önceki oyunlara göre daha zorlu ve kritik. Oyun bizlere “Yavaşlayamayacaksan, hızlanmayacaksın!..” mesajını veriyor. Fren zamanlamalarını ayarlayamadığınız takdirde kendinizi yolun dışında bulacağınızdan emin olabilirsiniz.

Hız hissi, güçlendirilmiş motion blur ve titreşim efektleriyle biraz daha başarılı bir halde. Halen nefes kesen bir motosiklet sürüş hissi vermese de, özellikle racing motorlardan hoşlanan oyuncuların keyif alabileceğini düşünüyorum.

Yine klasik olarak 125cc, Moto2 ve MotoGP serisindeki tüm markalar ve isimler mevcut. Ducatiler, Yamahalar, Suzukiler pistte amansız bir mücadele sunuyor. Lisans açısından tek olduğu için MotoGP severler bu konuda sıkıntı çekmeyecektir eminiz.

Biraz yardıma ihtiyacınız olacak

MotoGP 10/11’in en büyük değişikliği olarak gösterilebilecek yenilik, sürüş yardımcıları ve oyun içinde yapılabilen değişiklikler. Artık daha simülasyonvari bir MotoGP tecrübesi sunuyor Capcom oyun severlere. Motosiklete dair neredeyse her ayrıntıya sürüş yardımı uygulanabiliyor. Kendine güvenen yarış severler tabii ki bu özellikleri kapatıp maksimum sürüş zorluğunu elde etmekte özgür.

Zorluk ayarları Gentle, Moderate, Severe ve Insane olarak dört seçenek sunuyor. Gentle zorluğunda rakiplerinizle dalga geçebilirsiniz fakat Insane zorluğunda oynayabilmeniz için çok çalışmanız gerektiğini söylememiz gerekiyor. Yapay zeka başarılı, yarış mücadelesi gayet hararetli geçiyor.

Şık menüler

Menüler baştan aşağıya elden geçirilmiş. Bir önceki oyundaki beyaz ağırlıklı masum menü tasarımı yerine kırmızı-siyah renklerin hakim olduğu daha ateşli menüler karşımıza çıkıyor. Menüler artık daha çok alt bardan seçilen seçeneklerle çalışıyor. Menüler sorunsuz ve şık olarak nitelendirilebilir.

Gelelim grafiklere ve seslere

Grafikler Capcom’un MotoGP geleneğini devam ettiriyor ve pek başarılı değil açıkçası. Grafiklerde tek değişen biraz ışıklandırma biraz da hız efekti eklentisi. Oyuna baktığınız zaman çok kötü bir görüntü ile karşılaşmıyorsunuz fakat “Neden daha iyi olmasın?” sorusu da akla gelmiyor değil.

Sesler kesinlikle oyuna bir heyecan katmıyor. Bir motosiklet tutkunu olarak yarış motorlarının sesine hayranımdır. Fakat bu oyundaki sesler bende hiçbir etki oluşturmadı maalesef. Sesler genel olarak birbirine karışıyor ve bir yarış motorunun agresifliğini yansıtamıyor.

Yarış demek rekabet demek

MotoGP 10/11’de PlayStation Network üzerinden tüm dünyadaki oyuncularla, split-screen seçeneği ile arkadaşınızla yarışma keyfini yaşayabilirsiniz. Çoklu oyuncu tecrübesi açısından epey keyifli bir oyun olduğunu söyleyebiliriz MotoGP 10/11’in. Tur sürelerinize ve yarış yeteneğinize güveniyorsanız tüm dünyada kendinize benzeyen yarış severlerin çevrimiçi lobilerde sizi beklediğini hatırlamanız yeterli.

Split-screen oyun için yatay ve dikey olmak üzere iki ekran seçeneği sunulmuş. Split-screen’in oldukça zevkli olduğunu ofis ortamımızdaki amansız yarışlar sonunda keşfettik. Kısaca MotoGP 10/11’in çoklu oyuncu seçeneği açısından keyifli olduğunu söyleyebiliriz.

Sonuç

Bir önceki MotoGP oyunu olan MotoGP 09/10’u severek ve eğlenerek oynamış bir motosiklet hastası olarak, MotoGP 10/11’in keyifli bir oyun olduğunu söyleyebilirim. Hızı, yarış ambiyansını ve simülasyon öğelerini bir arada yaşamak isteyen motosiklet tutkunlarını memnun edecek bir oyun olacaktır. Elbette elimizdeki ön inceleme sürümü olduğu için tam sürümde bazı yenilikler olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu